Bacalaureat de toamnă supravegheat video la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii din această a doua sesiune vor avea parte de condiţii de supraveghere mai stricte. Pe ultima sută de metri, inspectorii şcolari au solicitat administraţiilor locale pe raza cărora sunt organizate centre de examen să monteze în săli camere video.

Sesiunea a doua a examenului naţional de Bacalaureat începe mâine, cu proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice la limba română. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a stabilit care vor fi centrele de examen pentru sesiunea de toamnă, după ce au centralizat numărul candidaţilor înscrişi.

Astfel, cei 2.447 de absolvenţi suceveni vor fi distribuiţi în opt centre de examen. Acestea sunt Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza“, Colegiul Tehnic „Petru Muşat“ şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, toate din municipiul Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Băcescu“ din Fălticeni, Colegiul „Alexandru cel Bun“ Gura Humorului, Colegiul Tehnic Rădăuţi şi Grupul Şcolar „Ion Nistor“ Vicovu de Sus.

După lungi discuţii contradictorii, reprezentanţii învăţământului sucevean au solicitat administraţiilor locale pe raza cărora se află centrele de examen să monteze camere video de supraveghere la probele scrise ale acestei a doua sesiuni a Bacalaureatului.

Citiţi mâine în Adevărul, ediţia de Moldova, în care dintre cele opt centre de examen vor fi montate camere video pentru supravegherea candidaţilor care susţin Bacalaureatul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite