Violatorul de la Rădăuţi, eliberat de două ori din închisoare pentru bună purtare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Popescu, violatorul de la Suceava
Vasile Popescu, violatorul de la Suceava

Un sucevean care a violat şi a încercat să siluiască mai multe femei în ultimii ani a fost pus în libertate condiţionat, dar la scurt timp după ce a ieşit de pe poarta penitenciarului a mai făcut o victimă.

Existenţa lui Vasile Popescu, de 45 de ani, din localitatea suceveană Rădăuţi, se confundă cu agresiuni sexuale împotriva femeilor, ultima dintre victime fiind o fată de 19 ani, care strângea ajutoare pentru o fundaţie umanitară. S-a întâmplat în după-amiaza zilei de 8 martie, când fata a avut ghinionul să intre în scara blocului unde locuia Vasile Popescu. Acesta a invitat-o pe fată în apartament, unde a ţinut-o sechestrată timp de 16 ore.

O tânără care aduna donaţii a fost sechestrată şi violată într-un apartament din Rădăuţi

În tot acest timp, victima a fost bătută şi violată, reuşind să fie salvată doar după ce a trimis un SMS unuia dintre colegii cu care plecase să colecteze ajutoare. Între timp, Vasile Popescu a fost arestat pentru viol şi lipsire ilegală de libertate şi, cel mai probabil se va întoarce la puşcărie. El a fost eliberat din penitenciar cu doar o săptămână înainte de o batjocori pe tânăra de 19 ani.


Bărbatul care a sechestrat şi violat o tânără la Rădăuţi de 8 Martie, trimis după gratii



În septembrie 2004, Vasile Popescu a intrat într-un magazin din Rădăuţi. A scos un cuţit şi sub ameninţarea acestuia a violat-o pe vânzătoare, iar la final i-a furat şi câteva bijuterii din aur. A fost condamnat la 9 ani de închisoare, dar a fost eliberat în martie 2011, cu un rest de pedeapsă de aproape 1.000 de zile, pe motiv că a fost „un deţinut model“.

Pentru acelaşi motiv, judecătorii l-au eliberat din puşcărie pe Vasile Popescu şi în 2004, când mai avea de executat 368 de zile de temniţă. Atunci fusese condamnat pentru că în septembrie 2002 încercase să violeze o femeie într-o scară de bloc. Aceasta a fost salvată de un trecător alertat de strigătele disperate ale victimei.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite