Suceveni reţinuţi pentru trafic de persoane: au exploatat prin muncă bărbaţi în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a fost arestat Foto: Arhivă Adevărul
Suspectul a fost arestat Foto: Arhivă Adevărul

Cristian P., de 33 de ani, și Eugen P., de 28 de ani, ambii din Suceava, au fost reţinuţi pe 7 noiembrie pentru 24 de ore pentru trafic de persoane. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi exploatat prin muncă mai mulţi bărbaţi din Suceava, cărora le-au promis joburi bine plătite în Grecia.

Cei doi au racolat, în 2007, mai mulţi bărbaţi din judeţ, pe care i-au dus în oraşul grecesc Grevena, unde i-au obligat să muncească fără respectarea normelor legale. În plus, procurorii spun că victimele erau cazate în condiţii improprii, erau înfometate şi nici nu puteau circula libere pentru că Cristian P. și Eugen P. le-au reţinut documentele de identitate.

„Referitor la plata salariilor, persoanelor în cauză li s-au oprit sume de bani, nejustificat de mari, motivând plata cheltuielilor survenite cu chiria, electricitate, apă, mâncare şi a transportului până/de la locul de muncă“, spun procurorii suceveni.

Cei doi bărbaţi acuzaţi de trafic de persoane au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor care vor decide dacă vor fi judecaţi în arest sau în libertate.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli cele mai importante ştiri din oraş şi judeţ

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite