Pericol de inundaţii din cauza sloiurilor de gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sloiurile de gheaţă au format adevărate baraje în albiile râurilor şi pâraielor
Sloiurile de gheaţă au format adevărate baraje în albiile râurilor şi pâraielor

În mai multe zone din judeţul Suceava există risc iminent de inundaţii după ce sloiurile de gheaţă au format adevărate baraje în albiile râurilor şi pâraielor.

Unul din cazurile cele mai dificile din această primăvară a fost pe pârâul Moldoviţa, în comuna Frumosu, unde mai multe locuinţe puteau fi inundate dacă nu se intervenea în timp util. Aglomerarea de gheţuri avea 300 de metri lungime, pe toată albia cursului de apă, iar în unele locuri gheaţa atingea chiar şi 1,5 metri grosime. Pentru îndepărtarea pericolului şi eliberarea albiei, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava au cerut ajutorul unor buldo-excavatoare, care după mai multe ore de muncă au reuşit să disloce tonele de sloiuri de gheaţă.  

Nu a fost însă singura intervenţie din cursul acestei săptămâni. Pe un pârâu din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-au format zăpoare care ameninţau să inunde mai multe gospodării. Pericolul a fost îndepărtat cu ajutorul pompierilor şi a lucrătorilor de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Angajaţii SGA Suceava rămân în continuare în alertă şi asta pentru că în zona de munte a judeţului zăpada este încă destul de mare, iar încălzirea bruscă a vremii ar conduce la inundaţii.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite