Restricţii la căldură şi apă caldă pentru locuitorii din Vatra Dornei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stocurile de rumeguş din toamnă s-au epuizat ca urmare a faptului că a fost o iarnă grea
Stocurile de rumeguş din toamnă s-au epuizat ca urmare a faptului că a fost o iarnă grea

Locuitorii din municipiul staţiune de interes naţional, dar şi hotelierii racordaţi la sistemul centralizat al oraşului, primesc căldură şi apă caldă cu pipeta.

Problema a apărut în urmă cu aproximativ 2-3 săptămâni în urmă şi continuă şi acum, iar cauza funcţionării centralei termice la cote de avarii este lipsa rumeguşului. Mircea Rusu, viceprimarul din Vatra Dornei, a precizat că stocurile sunt aproape epuizate, iar aprovizionarea cu rumeguş se face de pe o zi pe alta.

„La centrala termică funcţionează un singur cazan din cele două existente şi acesta este motivul pentru care dornenii au avut căldură mai puţină în case, iar la robinete apa a fost cel mult călduţă. În condiţiile în care centrala ar funcţiona la capacitate maximă, stocurile de rumeguş ar ajunge pentru maxim 36 de ore", a declarat viceprimarul din Vatra Dornei.

Temperatura la ieşirea din centrală este de 55-58 grade Celsius, faţă de 75-80 de grade Celsius cât ar fi normal pentru a asigura căldura şi apa caldă la parametrii optimi, iar problemele se resimt în principal în zona centrală a oraşului, acolo unde se află şi majoritatea hotelurilor din staţiune.

Primarul Ioan Moraru a încercat să minimalizeze aceste neajunsuri, dar a recunoscut că stocurile de rumeguş din toamnă s-au epuizat ca urmare a faptului că a fost o iarnă grea.

Lipsa rumeguşului din magaziile centralei termice din Vatra Dornei are şi o explicaţie simplă: datoriile de circa 2 milioane de lei pe care municipalitatea le are faţă de furnizori şi transportatori.

Deocamdată nu se întrevede nici o soluţie, iar dornenii se roagă ca temperaturile să nu scadă prea mult pentru a nu fi nevoiţi să folosească radiatoare sau alte surse de încălzire.

Probleme similare au mai existat şi în decembrie 2010, când, de asemenea, centrala termică a oraşului a fost pe punctul de a fi oprită din cauza lipsei rumeguşului.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite