Sucevenii, deficitari la capitolul spaţii de relaxare şi distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sosirea anotimpului călduros ar fi trebuit să coincidă şi cu deschiderea spaţiilor în care sucevenii se pot relaxa şi distra.

Din păcate, la acest capitol oraşul este deficitar. Singurul loc de scaldă existent pe raza municipiului Suceava, Ştrandul Iţcani, nu a fost încă deschis. 

Ştrandul Iţcani, investiţie privată de altfel, amenajat în apropierea râului Suceava, s-a deschis anul trecut pe data de 1 iunie. Cel mai probabil, şi anul acesta va fi deschis în jurul aceleiaşi date. Preţul unui bilet de intrare a fost de 10 lei în vara lui 2011.

Astfel, cei care doresc să facă o baie trebuie fie să mai aştepte, fie să se scalde în râu. În cazurile în care o fac, trebuie să ştie că medicii nu recomandă scăldatul în locuri neautorizate.

„Este de dorit să se evite locurile neautorizate sanitar, mai ales dacă se vede clar că apele sunt tulburi şi conţin resturi care plutesc, deoarece ar putea fi contaminate cu dejecţii animale", a declarat Ludovic Abiţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Nici în celelalte privinţe care ţin de petrecerea timpului liber în natură situaţia nu este foarte bună. Până acum, Primăria Suceava a reuşit să amenajeze un singur loc pentru grătare, dar cei care s-au perindat prin aceste zone au lăsat în urmă un adevărat dezastru ecologic. PET-uri, hârtii, cartoane sau resturi alimentare putea fi văzute peste tot, iar înainte de a face un grătar sucevenii trebuiau să pună mai întâi mâna pe mătură pentru a strânge gunoiul.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite