Medic urmărit penal pentru moartea unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama îndurerată ţine în mână fotografii cu băieţelul
Mama îndurerată ţine în mână fotografii cu băieţelul

Procurorii suceveni au început urmărirea penală împotriva medicului obstetrician Irina Iancu, de la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă.

Medicul este acuzat că, în februarie 2009, în timp ce lucra la o clinică privată din municipiul Suceava, a dat dovadă de superficialitate la o naştere. Soţii Rodica şi Mugurel Spătaru sunt cei care au depus plângerea, în urmă cu trei ani. Pe 21 februarie 2009, pe Rodica Spătaru au apucat-o durerile facerii. Şi-a sunat medicul care a avut grijă de ea pe parcursul sarcinii, Irina Iancu, iar după multe insistenţe a fost băgată în operaţie de urgenţă.

Medicul n-a observat că fătul avea cordonul ombilical legat în jurul gâtului, iar creierul n-a fost oxigenat suficient.

Din acest motiv, nou-născutul a fost aproape să moară. A fost salvat la limită, la Spitalul Judeţean Suceava. Din păcate, problemele generate de oxigenarea insuficientă a creierului s-au dovedit foarte grave. Timp de 2 ani şi 10 luni, copilul a fost operat de mai multe ori pe creier din cauză că îi creştea capul. După chinuri groaznice, micuţul Călin Spătaru a murit de Crăciun, în ziua de 25 decembrie 2011.

„Băiatul nu mai este. Pentru asta o să trebuiască să-mi răspundă doctoriţa Iancu şi vreau să o întreb personal de ce nu am aprins copilului un tort cu trei lumânări şi am aprins la cimitir trei lumânări“, a oftat Rodica Spătaru. Medicul Irina Iancu a refuzat să facă vreo declaraţie pe această temă.

Citiţi şi:
Renumitul chirurg Grigore Tinica în vizorul DNA. Percheziţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi UPDATE

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite