Trofeul „Lira de Aur” a fost câştigat de o suceveancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câştigătoarea trofeului Lira de Aur, Loredana Hreceniuc, împreună cu profesorul Sever Dumitrache
Câştigătoarea trofeului Lira de Aur, Loredana Hreceniuc, împreună cu profesorul Sever Dumitrache

Cea de-a XXXIIII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur" s-a încheiat duminică, 10 iunie, la Suceava.

Marele premiu, în valoare de 1.000 de euro, Loredanei Hreceniuc, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu" Suceava, elevă în clasa a X-a, care a avut o interpretare de excepţie la oboi.

Festivitatea de decernare a Marelui Trofeu „Lira de Aur" a avut loc în prezenţa unui public numeros, din care nu au lipsit nici cei 130 de concurenţi. Juriul competiţiei internaţionale a fost format din personalităţi din lumea muzicală, respectiv profesorul univ. dr. Viorel Munteanu, de la Universitatea de Arte „George Enescu" din Iaşi, preşedintele onorific al juriului, Victoria Melnic, rectorul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, preşedintele juriului din acest an, dar şi profesorul Sever Dumitrache, directorul Centrului Cultural Bucovina.

Printre remarcaţi s-au mai aflat Mihail Ciprian Reuţ - vioară, elev al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu" Suceava, care a primit Premiul Special „Pro Muzica", Valentin Malaneţchi - pian, Liceul Internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu" Chişinău, care a obţinut Premiul Asociaţiei Culturale „Lira de Aur", Vlad Ionuţ Dănilă - fagot, Liceul de Artă „Ştefan Luchian" Botoşani, care a obţinut Premiul „Ciprian Porumbescu", Jeffery Macsim - pian, de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian" Botoşani, care a obţinut Premiul Special „Pro Muzica", Ştefan Guţu - pian, elev al Şcolii Generale Nr. 3 Piatra Neamţ, care a fost distins cu premiul Special „Pro Muzica".

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite