Angajată la bancă, prinsă delapidând banii clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O angajată a sucursalei BCR Câmpulung Moldovenesc este cercetată penal de procurori sub acuzaţia că a delapidat aproximativ 314.000 lei, echivalentul a peste 70.000 de euro.

Faptele au fost comise în perioada 2007-2010, pe vremea când Elena Gabriela Costan, în vârstă de 42 de ani, lucra în calitate de operator ghişeu bancar. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava au detaliat şi modul în care angajata BCR Câmpulung Moldovenesc a sustras banii.

„În perioada 2007 - 2010, a răscumpărat certificate de depozit cu parolă, fără acordul clienţilor, sumele de bani astfel obţinute fiind însuşite şi folosite în interes propriu", se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În urma plângerii depusă s-a demarat o anchetă, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva Elenei Gabriela Costan pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Anchetă şi la BCR Rădăuţi

Nu este pentru prima dată când BCR apare într-un dosar de scandal în judeţul Suceava. În urmă cu aproximativ doi ani, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au declanşat o anchetă la Centrul Comercial BCR Rădăuţi. Directorul executiv al acestei structuri, Florin Veniamin Harasemiuc, este bănuit că a acordat credite preferenţiale.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite