Alegerile de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, contestate de fostul prorector

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Burciu, fost prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava
Aurel Burciu, fost prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava

Chiar dacă alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava s-au încheiat de mai bine de trei luni, unul dintre candidaţi îi cere ministrului Educaţiei să anuleze procesul electoral.

Aurel Burciu, fost prorector şi candidat pentru funcţia de rector la alegerile derulate în luna februarie, a trimis o contestaţia în care invocă nerespectarea legislaţiei.
Burciu a precizat că a mai făcut sesizări similare şi către foştii miniştri ai Educaţiei, şi chiar dacă au trecut mai bine de 30 de zile nu a primit încă nici un răspuns.

"Sper că, în final, veţi dispune, domnule ministru, aplicarea unitară a legii comparativ cu alte universităţi la care au fost invalidate alegerile, reluarea procesului electoral la Universitatea Suceava şi acceptarea tuturor contestaţiilor existente pe acest subiect, evitând implicarea MECTS în contencios administrativ la Curtea de Apel Suceava"
, a scris Aurel Burciu în contestaţie.

Fostul prorector reclamă că mai multe persoane cu vârste de peste 65 de ani au votat la alegerile de la Universitatea Suceava, fără să se invalideze alegerile, în timp ce la Universitatea Tehnică Iaşi situaţia a fost exact inversă.

Aurel Burciu a mai reclamat şi faptul că fostul rector a dat spre soluţionare contestaţia sa către noul senat al Universităţii şi nu către vechiul senat, aşa cum ar fi fost normal.
Alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava au fost câştigate de Valentin Popa, care a obţinut cu 19 voturi mai mult decât contracandidatul său, Aurel Burciu.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite