Suceava: De la 1 septembrie judeţul va avea cu 11 medici în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: De la 1 septembrie judeţul va avea cu 11 medici în plus
Suceava: De la 1 septembrie judeţul va avea cu 11 medici în plus

În urma unui concurs organizat de Ministerul Sănătăţii Publice pentru ocuparea unor posturi vacante în spitalele din judeţul Suceava, din 14 înscrişi, 11 îşi vor ocupa posturile dorite din toamnă.

Începând cu 1 septembrie, la nivel judeţean îşi vor ocupa posturile următorii medici: un medic specialist la secţia ATI (Anestezie şi Terapie Intensivă), unul la Chirurgie pediatrică, unul la Chirurgie vasculară, un medic specialist pentru secţia de Pediatrie, un medic specialist în Medicină generală pentru Serviciul de Ambulanţă, un medic pentru secţia de Oftalmologie, trei medici de familie, un medic pentru un cabinet şcolar şi unul pentru un cabinet studenţesc.

Pe specialităţi medicale, la nivelul judeţului, cele mai deficitare sunt anestezia şi terapia intensivă unde au fost scoase la concurs şapte posturi, la Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Gura Humorului.

Pentru medicina de urgenţă au fost scoase şase posturi, dintre care cinci la Spitalul Judeţean Suceava şi unul la Câmpulung Moldovenesc, diabetul zaharat cu trei posturi, la Fălticeni, Rădăuţi şi Vatra Dornei şi neonatologia cu cinci posturi, la Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Gura Humorului.

Totodată, pentru spitalul Judeţean Suceava au mai fost scoase la concurs un post de anatomie patologică, unul de chirurgie pediatrică, unul de chirurgie vasculară, unul la oftalmologie şi unul la pediatrie.

 În continuare judeţul Suceava se confruntă cu o criză acută de medici specialişti, în special anestezişti, urgentişti, neonatologi şi diabetologi.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite