Suceava:Titularizare în condiţii de maximă securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava:Titularizare în condiţii de maximă securitate
Suceava:Titularizare în condiţii de maximă securitate

Au fost eliminaţi de la supraveghere profesorii care au lăsat elevii să copieze la Bacalaureat

Oficialii Inspectoratul ui Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au intenţionat să solicite instalarea unor aparate de bruiaj pentru telefonele mobile în zona în care comisia specială a elaborat subiectele pentru examenul de titularizare desfăşurat ieri. „Până la urmă am decis să luăm telefoanele mobile ale celor 108 profesori, care au făcut subiectele, la instruire”, a spus Laurenţa Hacman, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava.


Comisia care a conceput subiectele pentru examenul de titularizare a fost alcătuită numai din profesori cu gradul didactic I, cărora li s-au asigurat condiţii de cazare şi masă pe perioada cât au fost „izolaţi“.


Şapte candidaţi au fost prinşi la copiat


La şcolile din judeţul Suceava sunt vacante anul acesta 1.006 locuri pentru cadrele didactice, dintre care 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile. La examen s-au înscris 1.770 candidaţi, dar au absentat 200.  Au fost eliminaţi din examen şapte candidaţi care au copiat, opt s-au retras din examen după o oră din motive medicale, iar alţi nouă s-au retras din motive personale. Rezultatele concursului de titularizare vor fi afişate pe 17 iulie.


Profesorii, păziţi strict


Securitatea zonei a fost asigurată de forţe de ordine, lucru care s-a întâmplat şi la cele şase şcoli în care au fost susţine examenele. „Un număr de 324 de supraveghetori au fost repartizaţi în 102 săli de clase din cele şase unităţi şcolare sucevene unde ieri s-a dat examenul de titularizare” a declarat Virginel Iordache, inspector general adjunct. Cei patru profesori care au fost daţi afară de la examenul de Bacalaureat, pentru că au lăsat elevii să copieze, au fost excluşi şi de pe listele întocmite de IŞJ pentru acest examen. „Fără dorinţa de a jigni pe cineva, ni s-a părut normal ca ei să fie excluşi”, a mai spus Virginel Iordache. Din 490 de cadre didactice, au fost selectate 120 pentru a face corectura lucrărilor.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite