Suceava: La muncă pe şantier, cu poliţia după ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: La muncă pe şantier, cu poliţia după ei
Suceava: La muncă pe şantier, cu poliţia după ei

Poliţiştii asigură zonele de lucru pentru ca şantierele să nu fie blocate de maşini parcate aiurea.

Sucevenii care trec pe lângă şantierele din municipiu au parte de scene inedite. De două zile, muncitorii care înlocuiesc conductele de apă rece şi de termoficare lucrează sub atenta supraveghere a poliţiştilor comunitari. Mai în glumă, mai în serios, unii dintre ei chicotesc pe seama lucrătorilor.  „Uită-te la ei cum sunt păziţi! Le-o fi teamă să nu fure de pe şantiere şi stau cu ochii pe ei”, a spus Florin Jitariuc, pensionar.

Şoferi iresponsabili
Decizia ca în zona lucrărilor care au loc în oraş să sosească poliţiştii comunitari nu a fost luată pentru a preveni furturile de pe şantiere ci din cauza zecilor de şoferi care parchează autoturismele în apropiere, lucrările fiind de multe ori blocate.
„Poliţiştii comunitari se ocupă acum, intensiv, de asigurarea frontului de lucru al firmelor care repară sau înlocuiesc infrastructura. Mai exact au grijă ca maşinile parcate lângă trotuare să nu incomodeze utilajele lor”, a declarat Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Comunitare. Conform lucrătorilor, din cauza şoferilor iresponsabili, de multe ori au fost nevoiţi să oprească lucrul timp de câteva ore, până când proprietarii autoturismelor parcate în preajma şantierelor şi-au ridicat maşinile. „Toată lumea se plânge că lucrările decurg foarte greu. Întotdeauna dau vina pe noi, însă de multe ori este şi vina lor, căci încurcă lucrările”, s-a plâns Dorel Zvâncă, muncitor.


În urma intervenţiei poliţiştilor comunitari, din ce în ce mai puţini şoferi îi mai încurcă pe muncitori. Dacă înainte sucevenii aveau curajul să se certe cu lucrătorii care le cereau să parcheze în altă parte, acum, cu poliţiştii de faţă, nu mai îndrăznesc.  „Au avut loc deseori scandaluri cu şoferii care-şi lăsau maşinile exact în zona lucrărilor şi ne încomodau. De când au venit poliţiştii situaţia s-a schimbat. Sucevenii poate or crede că ne păzesc, dar de fapt poliţiştii ne asigură condiţiile de muncă”, a explicat Mircea Nedelcu, lucrător pe un şantier.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite