Peste 13.500 de persoane cu acte de identitate expirate, descoperite pe listele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 13.500 de persoane din judeţul Suceava care se regăsesc în listele electorale permanente au actele de identitate expirate, iar alte 3.667 de persoane sunt decedate, şi-au pierdut dreptul de vot, şi-au schimbat numele sau au domiciliul în străinătate.

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, în urma centralizării finale a datelor privind analizarea listelelor electorale permanente din cele 114 localităţi sucevene au fost identificate contradicţii în cazul a 3.667 de persoane. Astfel, 352 de persoane sunt decedate, 41 şi-au pierdut dreptul de vot, 23 au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate dovedit prin deţinerea unui paşaport, 81 şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare, 20 se află la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului, 47 şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe cale administrativă, iar 1.360 de persoane au reşedinţa sau domiciliul în străinătate.

În ceea ce priveşte persoanele ale căror acte de identitate au expirat şi nu au fost reînnoite, primăriile din judeţ au identificat 1.743 de cazuri, în timp ce Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Suceava a informat că în baza de date deţinută figurează 13.592 persoane ce au documente de identitate expirate.

Astfel, în judeţul Suceava, 15.453 de persoane se încadrează în cele nouă criterii stabilite de Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru actualizarea listelor electorale permanente, a precizat sursa citată de Mediafax.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat, luni, că MAI are cifrele rezultate în centralizării datelor primite din teritoriu privind listele electorale permanente, fiind aşteptate şi de la Ministerul de Externe datele privind românii care locuiesc şi lucrează în străinătate.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei USL, că datele centralizate de MAI şi MAE referitoare la listele electorale vor fi transmise în cursul zilei către CC şi făcute publice după ce vor ajunge la Curte, el garantând că cifrele nu sunt nici inventate, nici calculate de USL.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite