Articol publicitar

Fundaţia Vodafone a adus conceptul de Afterschool în satele izolate din Suceava

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

550 de copii din cinci sate izolate ale localităţii Valea Moldoviţei, judeţul Suceava, au parte de educaţie non-formală după ce Fundaţia Vodafone a investit în realizarea unui Afterschool. Proiectul Strategic de Investiţie în Mediul Rural a transformat 82 de tineri din elevi în tutori pentru copiii de şcoală primară şi gimnazială.

„În fiecare zi, 82 de voluntari ai Grupului Local de Tineret pe care îl coordonez mergem în câte o şcoală, iar timp de 4-5 ore  lucrăm alături de copii. Tinerii au devenit tutore pentru copiii din cinci şcoli. Au aflat astfel că pot fi utili celor din jurul lor. Şi-au asumat rolul de elev-tutore şi se pregătesc pentru întâlniri. Ştiu că le-au promis copiilor că le vor răspunde la anumite întrebări şi sunt motivaţi să se pregătească”, a explicat Daniela Luminiţa Ceredeev, Coordonator Proiect, Asociatia Pro Europa, partener strategic Fundaţia de Sprijin Comunitar.

Cei mai activi voluntari au dus povestea în alte judeţe din ţară

Potrivit coordonatorului proiectului, cei mai activi 50 de voluntari au dus modelul de afterschool şi în alte 20 de judeţe din ţară

„După ce au trecut printr-un proces de selecţie, cei mai activi 50 de voluntari au putut călători în 20 de judeţe din ţară, cu Caravana afterschool. Au fost în şcoli, au vorbit şi altor elevi despre proiect. Au învăţat împreună noi metode de educaţie non-formală şi au organizat expoziţii fotografice ale materialelor din activitatea noastră”, a mai spus Daniela Luminiţa Ceredeev. Mai mult, doi dintre voluntari au făcut şi trainig cu elevi din Vaslui, pentru a aduce şi ei la rândul lor schimbarea în comunitate.

Normalitate în satele din România

Proiectul Afterschool-ului a fost implementat în cadrul programului Strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone, lansat în 2015. Programul a oferit finanţare de 650.000 de euro pentru 55 de proiecte cu 35.000 de beneficiari în toată ţara. Toate proiectele au vizat investiţii în educaţie, sănătate  şi servicii sociale pentru categorii defavorizate: copii, tineri, persoane cu nevoi speciale, bătrâni şi familii defavorizate din satele şi oraşele mici

„Statistic, aproape jumătate din populaţia României trăieşte în mediul rural şi vorbim de oameni pentru care accesul la eletricitate sau apă curentă este un lux. Copiii merg kilometri pe jos pentru  a ajunge la şcoală, şcoală care uneori nu are apă curentă sau care nu a mai fost renovată de foarte mult timp. Am vrut prin  Proiectul Strategic de Investiţie în Mediul Rural să oferim mai multă normalitate pentru aceşti oameni, împreună cu partenerii noştri, Fundaţia Principesa Margareta a României, Fundaţia Mereu Aproape, Fundaţia de Sprijin Comunitar şi Fundaţia PACT”, a declarat Angela Galeţa, Director Fundaţia Vodafone România, în cadrul conferinţei Connecting for Good.

 În cei 18 ani de existenţă, Fundaţia Vodafone România a finanţat proiecte în valoare de 23 de milioane de euro pentru 1,4 milioane de beneficiari.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite