Epidemia de meningită, scăpată total de sub control la Suceava: 12 noi cazuri confirmate într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre ultimii pacienţi diagnosticaţi se află şi o asistentă medicală din Spitalul Judeţean Suceava, mamă a unui copil diagnosticat cu aceeaşi boală, dar şi un copil în vârstă de doi ani. Primul caz de meningită la Suceava a fost înregistrat pe data de 31 mai.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în judeţ 12 noi cazuri de meningită acută virală.

Numărul total al cazurilor a ajuns în acest moment la 91. Epidemia a pornit la Grădiniţa 1 2 3, cea mai mare din municipiul Suceava, pe data de 31 mai. În prima fază a ajuns la spital o fetiţă de 7 ani.

Cinci copii şi o educatoare de la o grădiniţă din Suceava au fost internaţi cu meningită virală

În prezent, 47 de pacienţi sunt internaţi în secţia de boli infecţioase, iar 44 au fost externaţi. Printre pacienţii diagnosticaţi cu meningită acută virală în ultimele ore, se numără o asistentă medicală în vârstă de 37 de ani, angajată a Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, mamă a unui copil care are aceeaşi boală, un tânăr în vârstă de 17 ani din Humoreni - Comăneşti, un copil în vârstă de doi ani din Ipoteşti, precum şi şcolari şi preşcolari din Suceava, Hânţeşti, Vultureşti, Zvoriştea, Adâncata şi Drăgoieşti, potrivit Medifax.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat ieri că focarul de meningită acută virală a fost determinat de un virus care circulă în judeţul Suceava, anume enterovirusul Coxsakie tip B2.

Citiţi şi:
Suceava, sub blestemul meningitei. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 66


ALERTĂ MEDICALĂ O studentă de 21 de ani a fost ucisă, în doar două zile, de o formă agresivă de meningită contagioasă

Incredibil! Încă patru copii găsiţi cu meningită la grădiniţa din Suceava. Numărul cazurilor a ajuns la 13

Alarmant! Alţi trei copii depistaţi cu meningită la cea mai mare grădiniţă din Suceava

El spunea că în urma analizelor de laborator făcute pe probe recoltate de la pacienţi s-a stabilit că îmbolnăvirile au fost cauzate de acest tip de enterovirus nepoliomielitic, cu circulaţie "pur umană".

La rândul său, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, afirma, tot luni, că majoritatea cazurilor evoluează bine sub tratament, arătând că s-a înregistrat doar un singur caz grav, la o elevă în vârstă de 14 ani, care este internată la reanimare, fiind diagnosticată cu encefalită.

Ea mai spune că există o periodicitate în evoluţia cazurilor de boli transmisibile. În anul 1999, în judeţul Suceava s-au înregistrat 550 de cazuri de meningită acută virală, iar în prezent cei mai afectaţi sunt copiii cu vârstă până la 13-14 ani, care "nu au trecut prin acea epidemie şi nu au anticorpi".

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite