Suceava: Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate oraşul tău (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate oraşul tău (CAMPANIE)
Suceava: Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate oraşul tău (CAMPANIE)

În următoarele două săptămâni vom pune faţă-n faţă proiectele edililor suceveni şi cele ale locuitorilor şi vom vedea astfel cum se profilează Suceava peste 20 de ani.

Când privesc în viitor, majoritatea sucevenilor nu prevăd schimbări majore în oraşul în care trăiesc. „Peste 20 de ani va fi la fel: câini vagabonzi, cerşetori, aglomeraţie, drumuri stricate“, a declarat Gabriel Lesenciuc, agent vânzări. De aceeaşi părere este şi studenta Daniela Moroşanu: „Sper ca oraşul să se schimbe şi să arate altfel, cu cinematograf, teatru, şcoli curate şi bine îngrijite. Mă îndoiesc însă că voi vedea aşa ceva în viitorul apropiat“.

Unii suceveni, mai optimişti, cred că vor ajunge treptat în rând cu Europa. „Situaţia asta nu poate continua la nesfârşit. Suceava va deveni un oraş european cu străzi bune, locuri de parcare, oameni fericiţi şi locuri de muncă“, a spus Vasilica Ionaşcu, casnică.

23 de milioane de euro pentru infrastructură

În viitorul apropiat, edilii suceveni prevăd noi amenajări în centrul oraşului. Şefii municipalităţii se arată interesaţi în momentul de faţă de criza locurilor de parcare, precum şi de traficul auto sufocat de numărul în creştere de autoturisme. În acest sens, administratorii oraşului doresc să mute din centru monumentele „Bucovia înaripată“ şi „Oul lui Flutur“, care i-au costat 140.000 de euro, iar în locul lor să construiască o parcare subterană.

Conform proiectului, parcarea va fi împărţită în două secţiuni. Cea principală va avea o capacitate de 105 locuri, iar cea laterală, 55 de spaţii de parcare. Complexul face parte dintr-un proiect de 23 de milioane de euro, în cadrul căruia municipalitatea va mai reface infrastructura rutieră şi iluminatul public, va amplasa un sistem de supraveghere a străzilor din oraş şi va înfiinţa un Centru de Conservare a Tradiţiilor Bucovinene.

Despre proiectele care ar putea schimba faţa oraşului în următorii ani puteţi citi zilnic până pe 23 octombrie în cotidianul „Adevărul de seară“, precum şi pe site-ul suceava.adevarul.ro.

Ajutaţi-i pe edili să ridice un oraş european

Puteţi comenta pe site propunerile pe care le au edilii pentru a schimba imaginea oraşului din punct de vedere economic, social, cultural, educaţional, precum şi al infrastructurii rutiere. În plus, puteţi propune idei care să îi ajute pe edili să construiască un oraş civilizat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite