Suceava: 55 de persoane au fost diagnosticate cu „porcină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava (DSP) au mai confirmat, în cursul zilei de ieri, prezenţa noului virus A H1N1 la încă 11 suceveni. Astfel numărul celor bolnavi de gripă porcină

Şefii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava (DSP) au mai confirmat, în cursul zilei de ieri, prezenţa noului virus A H1N1 la încă 11 suceveni. Astfel numărul celor bolnavi de gripă porcină a ajuns la 55 de cazuri.


Este vorba despre doi bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 27 şi 57  de ani, care sunt încadrate în sistemul de supravheghere santinelă pentru persoanele izolate la domiciliu cu tratament simptomatic. Înafară de aceştia mai sunt două eleve din Vatra Dornei, care au făcut parte din grupul care a mers în excursia din Republica Moldova, unde  au existat patru cazuri de gripă nouă.


Deoarece elevele nu au frecventatat cursurile decând s-au întors în oraş, nu s-a impus suspendarea activităţii şcolare. Elevele din Vatra Dornei primesc tratament la domiciliu“, a declarat Adrian Popescu, purtător de cuvânt al DSP. Din cauza confirmării cu gripă nouă a unui cadru didactic de la o grădiniţă privată din municipiu, DSP a decis suspendarea activităţilor şcolare până pe 20 noiembrie.


Cadrele medicale se îmbolnăvesc pe capete


Educatoarea, în vârstă de 22 de ani, este şi ea izolată la domiciliu. Pe lista bolnavilor se mai adaugă  două femei care au călătorit în Ucraina, care primesc tartament acasă. Virusul gripal s-a extins şi în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou“, unde s-a confirmat ieri încă un caz de gripă porcină la un asistent medical.


Conducerea spitalului a fost informată telefonic referitor la măsurile necesare protecţiei personalului din secţie şi a asistaţilor. Infirmierul bolnav este izolat la domicliu, cu tratament simptomatic de la medicul de familie“, a mai spus Adrian Popescu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite