Suceava: A născut copilul în WC-ul de la spital (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: A născut copilul în WC-ul de la spital (UPDATE)
Suceava: A născut copilul în WC-ul de la spital (UPDATE)

O femeie în vârstă de 43 de ani, din oraşul Siret, în timp ce se afla internată în spitalul din localitate, pentru hipertensiune a născut un copil mort în closetul din baia salonulului.

Elena Prelipcean s-a internat în spitalul din Siret în data de 18 august, pentru a se tratat de hipertensiune. Nici medicii şi nici colegele de cameră nu au sesizat că acesata ar fi însărcinată. Aşa cum reiese din datele preliminare ale anchetei.

Femeia era însărcinată în luna a noua, iar sâmbătă noapte din cauza durerilor de spate a mers la toaletă, unde a născut copilul mort în wc, după cum informează poliţia.

Spre dimineaţă personaqlul spitalului a făcut descoperirea macabră în toaleta unităţii medicale, anunţând superiorii. Care făcând o anchetă internă au stabilit că mama copilul etse Elena Prelipcean.

După expertiza medico-legală, anchetatorii aus tabilit faptul că femeia era pe punctul de a naşte pe cale naturală în momentul când l-a scos în toaletă.

Poliţia o cercetează acum pe Elena pentru pruncucidere.

Măine, comisia Colegiului de Medici vor lua decizia dacă se vor autosesiza pentru a lua măsuri în legătură cu medicul ginecolog, care nu şi-a dat seama că femeia este însărcinată în luna a noua.

Dacă femeia va fi găsită vinovată de pruncucidere, de către anchetatori, aceasta riscă între doi şi şapte ani de închisoare. Mai mult de atât, femeia, care este mamă a altor patru copii, riscă să rămână şi fără aceştia, dacă sentinţa judecătorească nu va fi în favoarea ei. Protecţia Copilului va trebui să se autosesizeze dacă hotărârea este definitivă. 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava s-a sesizat din oficiu cu privire la acest caz şi a solicitat efectuarea unei anchete sociale de către Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Siret la domiciliul mamei pentru a se lua măsurile ce se impun în vederea protejării interesului superior al copiilor.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite