Un băieţel din Calafindeşti a fost aruncat într-o groapă cu flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul, în vârstă de 12 ani, se afla pe imaşul din localitate, iar un şofer care dădea maşina cu spatele l-a acroşat pe băiat şi l-a împins într-o groapă în care ardeau resturi menajere şi sticle din plastic.

Ghinionul copilului a fost că plasticul topit şi încins i s-a lipit de haine şi de piele. O ambulanţă l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava cu arsuri de gradul I, II şi III pe 25 la sută din suprafaţa corpului.

Băieţelul ce prezenta arsuri grave provenite de la flacără a fost adus de la Siret. Din câte am înţeles, a căzut într-o groapă în care ardeau plasticuri, iar din acest motiv arsurile de gradul III prezintă un risc crescut. Şi asta pentru că restul de plastic nu poate fi desprins într-o primă fază, ci trebuie toaletizat şi urmărit ulterior", a declarat doctorul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Starea copilului este acum stabilă, fiind internat pe secţia de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Judeţean.Micuţul se poate considera un norocos pentru că urmările unui astfel de incident îi puteau fi fatale.

În primul rând nu i-au fost afectate faţa şi gâtul, zonele cele mai vizibile, şi nu există cicatrici care să-i afecteze evoluţia în continuare. În al doilea rând, are afectată o suprafaţă de 20-25 centimetri din suprafaţa corpului cu arsuri de gradul I şi II, care nu sunt un risc pentru vindecarea lui. Zonele cu arsură de gradul III vor trebui îngrijite cu mai multă atenţie deoarece pot rămâne cicatrici", a mai spus doctorul Tiberius Brădăţan.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite