Ziua Eroilor sărbătorită cu fast în centrul Sucevei (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de suceveni au participat, astăzi, alături de cadrele militare, elevi ai şcolii militare şi reprezentanţi ai instituţiilor sucevene la comemorarea eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă.

Festivitatea a început la ora 12.00, când un sobor de preoţi a făcut slujbe pentru pomenirea eroilor neamului, ca apoi aproximativ 30 de coroane să fie depuse la statuia "Bucovina Înaripată" din centrul oraşului.

La eveniment au participat elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi de la Fălticeni, detaşamente militare din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale şi reprezentanţi ai comunităţii locale care au depus coroane şi jerbe de flori la monumentul eroilor.

Marşul militar a încheiat manifestările pe muzica fanfarei municipalităţii.

"Sentimentul de jertfă şi credinţa strămoşească nu trebuie să slăbească, ci trebuie cultivat în minţile tinerilor. Nu vom uita niciodată ţărâna eroilor, indiferent de arma pe care au purtat-o. Au fost ostaşi ai ţării, au devenit eroi ai neamului şi martiri ai credinţei, prin jertfa cărora noi existăm", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Suceava prin vocea purtătorului de cuvânt, plt.maj. Alin Găleată, prezenţi la ceremonie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite