Zeci de tinere din Suceava trec de criză cu video-chat-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerele care lucrează la video-chat-uri câştigă bani îndeplinindu-le fanteziile străinilor
Tinerele care lucrează la video-chat-uri câştigă bani îndeplinindu-le fanteziile străinilor

Fetele care se dezbracă pe internet câştigă salarii de până la 3.000 de euro lunar. Sucevencele care s-au angajat la studiourile de video-chat sunt în general femei tinere, care arată bine şi nu se sfiesc să le îndeplinească fanteziile străinilor cu care comunică online.

Femeile care acceptă să lucreze la video-chat-urile din Suceava spun că sunt atrase în primul rând de banii frumoşi pe care-i pot câştiga cu un efort foarte mic. În oraş funcţionează mai bine de 10 astfel de firme, unde peste 100 de femei se dezbracă pentru clienţi din străinătate.
„Trebuie să fii îngrijită, să arăţi bine şi să faci tot ce-ţi cere clientul, fiindcă el plăteşte. Ca să câştigi, trebuie să te dezbraci, să vorbeşti deocheat cu străinii, să foloseşti jucării erotice“, povesteşte Elena, o tânără de 26 de ani care lucrează de patru ani la un studio.


Nu spun unde lucrează


Jena şi frica de a fi arătate cu degetul pe stradă le determină pe tinere să ascundă familiilor şi iubiţilor faptul că sunt angajate la videochat. „Site-ul unde lucrez eu este american, cei din România nu pot intra pe el. Lucrez noaptea deoarece atunci sunt cei mai mulţi clienţi, iar banii vin în funcţie de cât de mulţi îmi intră în privat. Doar atunci când eşti aleasă din listă, iar clientul doreşte să vorbească cu tine prin web se cheamă privat“, adaugă Elena.


Bani câştigaţi uşor


Tânăra s-a angajat la video-chat la 22 de ani, din întâmplare. Pe atunci, Elena îşi căuta un loc de muncă bine plătit şi după ce a stat de vorbă cu angajatorul s-a decis să încerce, în lipsă de alte alternative pe piaţa muncii. Elena câştigă 5 dolari pe minut şi în funcţie de cât de mult stă de vorbă cu clientul îi creşte şi venitul. Doar 60% din câştigul lunar ajunge în buzunarul fetelor, restul rămâne la firma de video-chat. Salariile medii variază între 2.000 şi 3.000 de euro pe lună. Cele care nu reuşesc să ţină pasul şi nu au clienţi riscă să fie concediate.


„Depinde foarte mult de fată, dacă faci doar striptease şi glume atunci ai salariul mai mic, dar dacă faci tot ce-ţi cere clientul, atunci reuşeşti să te descurci. Site-urile sunt urmărite câteodată, dacă se vede că ceva nu e în regulă şi fetele fac de fapt prostituţie, atunci patronii riscă să-şi piardă afacerea şi noi rămânem fără serviciu“
, spune Adriana, studentă. Adriana spune că în Suceava sunt peste 150 de fete care practică această meserie. Chiar dacă video-chat-urile funcţionează legal, oamenii legii spun că graniţa dintre striptease şi prostituţie este încălcată foarte uşor de unele femei. Practic, aceste studiouri pot fi paravane pentru trafic de fiinţe umane ori prostituţie.


„Până acum n-am avut nici un dosar cu vreun video-chat, dar în cazul în care am găsi nereguli, încălcări contravenţionale, întocmim dosar penal. Acesta îşi urmează cursul firesc, la Parchet, Instanţă, după care se stabileşte pedeapsa“, a declarat Andrei Nichitoi, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Suceava.


În astfel de situaţii, patronii pot pierde studiourile şi riscă amenzi de zeci de mii de lei sau închisoare, în funcţie de abatere.

_______________

Se deschid tot mai multe firme
Numărul video-chat-urilor din Suceava este în continuă creştere. Dacă până în 2009 erau maximum trei, acum numărul lor a trecut de zece, iar multe dintre ele au sediul social în Iaşi şi Bucureşti. Totuşi, cifra studiourilor ar putea fi mai mare, fiindcă multe tinere acceptă să lucreze la negru. Zilnic, în ziarele de mică publicitate sunt anunţuri de angajare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite