Zeci de suceveni lăsaţi fără ton la telefoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cablul furat era susţinut de stâlpii de lemn de la marginea drumului judeţean
Cablul furat era susţinut de stâlpii de lemn de la marginea drumului judeţean

Cei 183 de abonaţi Romtelecom din Băneşti, Stamate şi Fântânele sunt nevoiţi să se descurce temporar doar cu telefoanele mobile.

Trei sate sucevene au rămas fără telefonie fixă în prag de Sărbători, după ce doi indivizi au furat mai mult de un kilometru de cablu de pe stâlpii de lemn dintre localităţile Fântânele şi Vereşti.


Hoţii sunt din judeţul Mureş şi au decis să vină la Suceava de la sute de kilometri depărtare pentru ca Poliţia să nu le dea de urmă. În urmă cu patru zile, cei doi tineri au ochit cablul şi l-au dat jos de pe stâlpi într-o singură noapte. Au fost prinşi însă, la primele ore ale dimineţii, în urma unui control de rutină al agenţilor de circulaţie.

Cablul furat valora 55.000 de lei
„Agenţii postului de Poliţie din Udeşti au oprit o autoutilitară condusă de Cristian L., de 29 ani, din localitatea Reghin, judeţul Mureş, pe 11 decembrie la ora 5.00“,
a declarat Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava (IPJ).

Poliţiştii au găsit în maşină mai multe role de cablu de telecomunicaţii. Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări. Pasagerul maşinii a fost identificat ca fiind Marius O., de 24 de ani, din aceeaşi localiatate ca şoferul.

La două ore după control, agenţii de la Postul de Poliţie Fântânele au fost alertaţi despre un furtul a 1.100 de metri de cablu de telecomunicaţii. Din cercetările ulterioare, s-a stabilit că marfa pe care o transportau cei doi mureşeni era chiar cablul declarat furat.

Prejudiuciul adus companiei Romtelecom este de 55.000 de lei. Cei doi hoţi sunt cercetaţi penal pentru furt calificat şi fals privind identitatea şi riscă o pedeapsă între 3 şi 15 ani de închisoare. Cei 183 de abonaţi Romtelecom din localităţile Băneşti, Stamate şi Fântânele lăsaţi fără ton de apel spun că se vor descurca până la refacerea legăturii. „Deocamdată ne facem treaba cu telefonul mobil. Nicio autoritate din comună nu mai poate să comunice altfel“, a declarat Costică Constantinescu, agent şef adjunct al Postului de Poliţie din comuna Fântânele.

Hoţii n-au apucat să fure tot ce au tăiat
Reţeaua de telefonie fixă care leagă comuna Vereşti de comuna Fântânele este situată pe aliniamentul DJ 290 şi este fixată pe stâlpi de lemn. Hoţii au smuls cablul dintre 21 de stâlpi. Nu au apucat să mai încarce în autoutilitară o rolă de 18 metri de cablu telefonic rulat în şapte spire. Poliţiştii au recuperat materialul şi l-au predat şefilor Romtelecom.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite