Zeci de suceveni ajung zilnic la Ortopedie cu mâini şi picioare rupte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii susţin că marea majoritate a pacienţilor sunt adulţii cu vârste cuprinse între 40-50 de ani, dar şi vârstnicii.

Revenirea zăpezii peste Suceava a dus automat şi la creşterea numărului de pacienţi care ajung la ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce au căzut pe gheaţă. Medicii susţin că numărul cazurilor este în creştere, în funcţie de fiecare anotimp. „Totul depinde de hazard. Avem zile când sunt internaţi şi câte doi, dar sunt zile când sunt internaţi şi câte 10. În weekend s-au internat nu mai puţin de nouă pacienţi care au căzut pe gheaţă“, ne-a spus medicul ortoped Iuliana Magdalena Hău.

Dacă numărul celor care sunt diagnosticaţi cu fracturi severe şi au nevoie de internare şi chiar operaţie, este variabil de la o zi la alta, numărul sucevenilor care ajung cu contuzii mai puţin grave la ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă, nu scade sub 30 în aceste zile, când trotuarele sunt acoperite de zăpadă.

„Avem câte 30 de pacienţi în fiecare zi, în această perioadă. Dacă iarna ajung la noi majoritatea pacienţilor căzuţi pe gheaţă, vara vin cei care cad din copaci“, ne-a spus o asistentă din cadrul ambulatoriului de specialitate.

Femeile la menopauză, printre cele mai expuse victime

„E foarte periculoasă vremea aceasta mai ales pentru copii şi bătrâni. Pe copii nu prea pot să îi protejez pentru că trebuie să meargă la şcoală, însă pe părinţii nu îi las să iasă din casă când e vremea aşa. Le fac eu cumpărăturile cu ce au nevoie“, ne-a spus Gabriel Tudoraş, agent de vânzări.

Medicii susţin că marea majoritate a pacienţilor sunt adulţii cu vârste cuprinse între 40-50 de ani, dar şi vârstnicii. Femeile odată intrate la menopauză sunt printre cele mai vulnerabile victime ale căzăturile deoarece în această perioadă majoritatea ajung să se îmbolnăvească de osteoporoză, boală care slăbeşte sistemul osos.

„Am căzut săptămâna trecută mergând pe stradă. Am fost la spital şi mi-a pus mâna în ghips, dar am revenit pentru că mă doare foarte tare. Am şi probleme cu oasele, îmi pocnesc, parcă sunt de sticlă. Şi anul trecut am căzut pe cealaltă mână, dar nu am mers la doctor şi mă doare şi acum“, ne-a spus Silvia Chihulcă în timp ce aştepta la coadă la cabinet.

Potrivit medicilor, oamenii nu ştiu că trebuie să aibă grijă tot mai mult de sănătatea lor, odată cu trecerea timpului. Pentru o consultaţie la cabinetul medicilor ortopezi din ambulatoriu, fiecare sucevean trebuie să plătească 10 lei, fie că e asigurat sau nu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite