Zeci de elevi normali învaţă la şcoli speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mici dintre elevi au  şi activităţi artistice la ore
Cei mai mici dintre elevi au şi activităţi artistice la ore

 Peste 80 de copii din judeţ sunt ţinuţi în şcolile speciale fără să aibă probleme mintale sau fizice. În urma unor controale efectuate de oficialii Consiliului Judeţean, au fost analizate 1.800 de dosare, dintre care 14 nu aveau hotărâri de la Comisia de Protecţia Copilului şi nici certificate de expertiză, iar la 68 dintre copii hotărârile sunt expirate.

Pe lângă aceste nereguli, 83 de copii sunt închişi în aceste şcoli chiar şi fără dosar şi justificarea care să le explice prezenţa în aceste centre.
„După ce copiii sunt recuperaţi, aceştia trebuie să fie integraţi în şcoli normale. Cu toate acestea, cred că aceste comisii lucrează superficial“, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean. „La o şcoală cu 160 de copii s-au găsit maxim două dosare incomplete, atât“, a declarat Ilie Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.


În tot judeţul sunt şase şcoli speciale la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vicovu de Sus-Bivolărie, cu un efectiv de aproximativ 2.000 de copii. Aceştia au nevoie de consiliere şi de un program de învăţare adaptat problemelor pe care le au. Legea obligă Direcţia de Protecţia Copilului să trimită la şcolile normale copiii care s-au recuperat şi care nu mai au nevoie de îngrijire specială.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite