Zeci de copii suceveni vor să înveţe hochei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii suceveni învaţă hochei la patinoarul Areni
Tinerii suceveni învaţă hochei la patinoarul Areni

Antrenamentele echipei de hochei au loc la sfârşitul săptămânii, iar oficialii echipei din Suceava spun că oricine este binevenit.

Tot mai mulţi copii suceveni încep să practice sporturile de iarnă pe gheaţă. Mulţi dintre ei aleg să meargă la patinoar, în lipsa alternativelor. La Suceava, există puţine săli unde se poate juca handbal, volei sau baschet şi singura soluţie la îndemână ar mai fi fotbalul. Cu toate acestea, tinerii preferă să se antreneze pentru a deveni buni hocheişti sau patinatori. 


Vechiul patinoar de pe strada Universităţii este deschis zilnic, de luni până vineri, între orele 14.00 şi 20.00, iar în wekend de la ora 11.00 până seara. „Vin în fiecare sâmbătă şi duminică pentru că am reducere la intrare, iar patine îmi aduc de acasă. Cu 10 lei stau patru ore, iar gheaţa este bună, la câteva ore este refăcută“, spune Iulian Cozma, elev în clasa a IV-a.


Clienţii patinoarului sunt îndemnaţi să joace hochei
Vinul fiert cu scorţişoară şi piper îi atrage şi pe adolescenţi, dar îi convinge şi pe  părinţi să-i însoţească pe cei mici. Un adult plăteşte la intrare, pentru 90 de minute de mişcare, 7 lei. Dacă nu au patine, clienţii ringului de gheaţă pot închiria o pereche de la intrare, cu doar 5 lei. Cei care au învăţat îndeajuns de bine să meargă pe patine pot începe să prindă din regulile hocheiului. Momentan, în echipa Sucevei sunt 13 jucători, însă antrenorul primeşte pe oricine iubeşte acest sport şi vrea să-l practice. „Avem antrenament în fiecare seară de la ora 20.00, după ce se închide programul de patinaj. În weekend lucrăm dimineaţa. Sunt copii foarte buni. Avem de toate vârstele, iar cei mici prind foarte repede“, a spus Constantin Curelar, antrenorul echipei.

Antrenorul le leagă şireturile începătorilor
Chiar dacă echipamentele sunt foarte scumpe, copiii pot găsi la patinoar costume pe mărimea lor. O pereche de patine de calitate costă în jur de 200 de lei. Jucătorii poartă obligatoriu căşti în timpul jocului, genunchiere şi cotiere. Copiii începători sunt atent supravegheaţi de către antrenor. „Pe mine mă leagă la şireturile de la patine domnul Constantin pentru că eu nu reuşesc. La început am făcut hochei pe role în Italia, unde am locuit o perioadă, apoi am venit în Suceva şi m-am apucat de hochei pe gheaţă. Antrenorul zice că sunt foarte bun pentru vârsta mea“, povesteşte Ştefan Afanasov, elev în clasa a VI-a.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite