Zeci de biserici îşi aşteaptă vizitatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edificiile vechi de sute de ani sunt atracţiile Bucovinei. Turiştii care vizitează meleagurile din nordul Moldovei pot obţine cazare cu doar 10 lei pe noapte.

Monumentele, dar şi relieful Bucovinei atrag vizitatori din ţară şi străinătate. Bisericile, mănăstirile şi chiliile reprezintă bogăţia religioasă a  nordului Moldovei. „Bucovina este plină de istorie şi monumente, păcat că nu este atât de vizitată pe cât ne-am dori. Poate ar trebui să se facă mai multă publicitate mănăstirilor şi bisericilor care ne reprezintă“,  este de părere Simona Savu, manager.


În Bucovina sunt zeci de lăcaşe de cult cu o vechime de câteva secole, de pe vremea lui Ştefan cel Mare.


Monumente UNESCO la Pătrăuţi


Turiştii pot vizita de la bisericile din Suceava, „Sfântul Dumitru“, „Sfântul Ioan Botezătorul“, „Sfântul Ilie“, până la cunoscutele mănăstiri din nordul regiunii. Una din atracţiile judeţului este Mănăstirea Dragomirna, ctitorită în 1609, în comuna Mitocul Dragomirnei.


„Este foarte plăcut să mergi cu bicicleta în pădure la Pătrăuţi pentru că sunt poteci mari şi nu te stresează maşinile, este aer curat şi privelişti deosebite“, a spus Maria Jaba, pasionată de mersul cu bicicleta. Totodată, în localitatea Pătrăuţi se află cea mai veche biserică ortodoxă, Monument UNESCO din România, Biserica „Sfânta Cruce“.


De asemenea, turiştii mai pot vizita şi pădurea Pătrăuţi, unde se află fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu. Cei pasionaţi de plimbări în aer liber au posibilitatea să facă drumeţii cu bicicletele pe drumul amenajat prin pădure.


Taxă de 10 lei pentru a vizita mănăstirile


Fiecare din cele 23 de edificii religioase pot fi vizitate de către turişti contra unei sume cuprinse între 2 şi 10 lei, în funcţie de vârstă şi taxe. La fiecare biserică sunt amenajate magazine cu suveniruri, de unde oamenii pot să-şi cumpere vederi şi obiecte religioase. La mănăstirea Putna persoanele care doresc să afle mai multe despre istoria Bucovinei au la dispoziţie o gamă variată de cărţi istorice şi religioase. 


„Se plăteşte o taxă de intrare doar la muzeul edificiului, unde se află Acoperământul de mormânt al Mariei de Mangop, 3 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru copii“
, a spus părintele Alexia.


Acesta a mai afirmat că turiştii au posibilitatea să se cazeze în preajma mănăstirii cu 10 lei pe noapte. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite