Zeci de suceveni au contractat microbi în spitalele unde se tratau de alte boli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru 50 de suceveni, printre care şi şase copii, internarea în spital pentru tratarea unor boli s-a dovedit un adevărat coşmar. Şi asta pentru că în loc să plece acasă sănătoşi, oamenii au contractat microbi şi au fost nevoiţi să urmeze şi un alt tratament.

Potrivit statisticilor, pacienţii au contractat infecţii respiratorii, urinare, digestive, de plagă chirurgicală, dar şi boli de piele. Aceste îmbolnăviri s-au produs în primele două luni ale anului 2012, cele mai multe la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava, şase cazuri, şi la Secţiile de Obstetrică, respectiv Chirurgie, câte cinci îmbolnăviri.

Patru spitale sucevene primesc bani pentru lifturi şi lucrări la faţade

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava cred însă că numărul cazurilor de infecţii intraspitaliceşti este mai mare, existând şi o explicaţie în acest sens.

„Toate cele 50 de cazuri de infecţii nosocomiale au fost izolate, corect diagnosticate şi tratate. Totuşi, acest număr de infecţii nosocomiale nu este real, fiind vorba de o raportare deficitară din partea medicilor“, a precizat medicul Cătălina Zorescu, directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite