Zăpada a închis aeroportul din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la noi ordine pasagerii aeroportului sucevean sunt dirijaţi spre pistele din oraşele vecine
Până la noi ordine pasagerii aeroportului sucevean sunt dirijaţi spre pistele din oraşele vecine

Pe pista aerogării stratul de omăt depăşeşte 15 centimetri. Cursele externe şi interne programate să decoleze sau să aterizeze de/la Suceava sunt redirecţionate către Iaşi sau Bacău

Traficul aerian de pe aeroportul internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava a fost închis din cauza căderilor de zăpadă din ultimele 24 de ore şi a depunerilor de gheaţă de pe pistă.

Prefectul judeţului, Sorin Popescu, spune că în ciuda eforturilor angajaţilor aeroportului stratul de zăpadă de pe pistă depăşeşte 15 centimetri, ceea ce face aproape imposibilă decolarea şi aterizarea aeronavelor în condiţii de maximă siguranţă.

Măsura de închidere a aerogării va fi menţinută atât timp cât ninsoarea va continua să cadă, urmând ca imediat după încetarea vremii nefavorabile pista să fie readusă la stadiul de funcţionalitate.

Afectaţi de această sistare a operaţiunilor de decolare şi aterizare sunt două curse externe şi una internă, pasagerii acestora fiind înştiinţaţi în ultimul moment de schimbarea orarului şi a rutei de destinaţie. Astfel cursa Roma-Suceava a aterizat pe aeroportul din Iaşi, iar paragerii care aşteptau îmbarcarea de la Suceava pentru Roma au fost transportaţi cu microbuzele la Iaşi. 

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite