Vijelia a lăsat Gara Iţcani fără acoperiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a produs ieri după-amiază, însă, din fericire, pe peron nu era niciun călător şi nimeni nu a fost rănit. În oraş, şarpanta unui bloc a fost aruncată peste trei maşini. Pagubele produse de vijelia de ieri se ridică la zeci de mii de lei.

Ploile violente şi vântul puternic din ultimele două zile au făcut ravagii în municipiu. „De pe Gara Iţcani au zburat 250 de metri pătraţi de acoperiş. Din fericire, nu au fost victime. La faţa locului s-a deplasat o echipă de pompieri, care a avut grijă să îndepărteze pericolele rămase“, a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.


 Acoperişul gării a fost smuls deoarece construcţia, care este monument protejat, ar fi trebuit să fie întreţinută şi renovată de municipalitate, dar a fost lăsată în paragină. Pentru edili, Gara Iţcani nu a fost niciodată un obiectiv important, scuza folosită fiind lipsa banilor. În oraş, pompierii au fost alertaţi iniţial că s-a prăbuşit o mansardă de pe un bloc de pe strada Viitorului. Ajunşi la faţa locului, aceştia au răsuflat uşuraţi. Doar o bucată de acoperiş a căzut pe maşina unui sucevean, paguba fiind de aproape 2.000 de lei.


Alertă pe râurile din judeţ


„Noroc că nu eram în maşină. Vântul a adus bucata de tablă de pe acoperişul aflat la o distanţă destul de mare. Ne-a spart parbrizul din spate şi luneta, care numai aia costă 1.800 de lei“, a spus Dan V., proprietarul maşinii avariate. După ce pompierii au plecat, şoferul a început, împreună cu vecinii, să ducă la gunoi bucăţile de acoperiş. „Bine că nu a fost fetiţa noastră în maşină sau noi ca să păţim ceva“, a spus soţia acestuia. 


Chiar dacă soarele se arată din când în când, meteorologii anunţă în continuare vânt puternic. „Lansăm o atenţionare hidrologică cu creşteri de debite peste cotele de atenţie şi astăzi, după ora 16.00, pe cursurile râurilor din judeţ. Precipitaţiile vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat, iar vântul va sufla cu putere“, a adăugat Găleată.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite