Suceava: Viitorii miri merg la shopping în Bazar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costumele şi rochiile de nuntă sunt mai ieftine ca la magazin

Un cuplu îşi poate achiziţiona cu doar 550 de lei hainele de nuntă din Bazar, în timp ce în centrele comerciale i-ar ajunge de patru ori mai scump.

Tarifele rochiilor de nuntă atrag tot mai multe viitoare mirese în Bazarul din Suceava. Comercianţii scot la vânzare cu 350 de lei modele care în magazine trec de 1.000 de lei.

„Bazariştii“ susţin că multă din marfa din marile centre comerciale este achiziţionată tot de la ei şi vândute de trei ori mai scump. „Vin şi patroni din Iaşi, le cumpără de la noi în sezon cu 300-400 de lei şi le vând în magazinele lor cu 1.500-1.800 de lei. Nu este corect faţă de noi, însă nu avem ce face. Oricum, au început să vină şi din afara judeţului în Bazar la noi pentru că au auzit de preţurile noastre“, spune Dorina Mihai, comerciant.

Reduceri în sezonul rece

Vânzătorii din Bazar au scăzut acum din preţ la rochiile de vară chiar şi cu 150 de lei. Costumele pentru miri, indiferent de culoare, costă între 250 şi 400 de lei.

Cele mai căutate sunt cele de culoare crem cu vestă şi cravată. Cu toate că materialele fură ochiul prin strălucirea firelor de licra, majoritatea vizitatorilor caută culori mate. „Vreau să pot purta costumul şi cu alte ocazii, nu doar odată şi gata. Plus că nu-mi place aşa de strălucitor, vreau ceva decent, iar preţurile sunt extrem de bune. În magazine nu m-am putut apropia“, mărturiseşte Costel Ciubotariu, viitor mire. Vânzătoarele spun că se cumpără şi de culoare neagră, însă mai rar. „Parcă nu mai eşti mire dacă te duci la altar în negru, parcă mergi la înmormântare. Cu toate că unora le stă mai bine în negru, îi face mai eleganţi“, spune Viorel Pavăl, patron.

Se caută rochiile albastre

Dacă mirii se hotărăsc relativ repede, cu viitoarele mirese e ceva mai greu, susţin vânzătorii. Rochiile crem atrag tinerele mai mult decât cele clasice, albe. „Eu vreau o rochie fără corset, cu un trandafir de peteală în dreapta şi fără cercuri. Am şi văzut una aşa la 300 de lei, simplă şi cochetă. Am nunta la primăvară, dar mi-o cumpăr din timp deoarece atunci vor fi multe cheltuieli“, povesteşte Monica Vieru, viitoare mireasă.

Pentru tinerele nonconformiste, comercianţii care aduc rochii de peste Prut ori din Ucraina au în ofertă şi exemplare cu mov, roz sau albastru. Combinaţia de alb cu bleu dă bine la nunţile făcute iarna, afirmă vânzătoarele specialiste, care combină corseturi cu flori albastre şi fuste albe cu dantelă. Cei care doresc să cumpere tot, de la haine la flori şi lumânări, beneficiază de o reducere de 50 de lei.

Preţuri de Bazar la articole de nuntă

  • Cămaşă pentru mire: 50 de lei;
  • Costum pentru mire (cu tunică, papion sau cravată): 250 de lei;
  • Rochie de mireasă cu corset: 300-400 de lei;
  • Rochie de mireasă cu mărgele cusute manual:  600 de lei;
  • Buchet de mireasă: 30 de lei;
  • Lumânări de cununie:  80-100 de lei;
  • Voal de mireasă: 50 de lei.
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite