Suceava: Raluca Gemanariu: Păşeşte pe urmele Sofiei Vicoveanca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Raluca Gemanariu: Păşeşte pe urmele Sofiei Vicoveanca
Suceava: Raluca Gemanariu: Păşeşte pe urmele Sofiei Vicoveanca

Raluca are doar 13 ani şi a participat la multe concursuri şi emisiuni televizate. Vocea sa i-a adus numeroase premii.

Tânăra artistă speră ca într-o zi să ajungă o cântăreaţă cunoscută de muzică. Pasiunea sa a început încă din şcoala generală, când a fost descoperită de învăţătoarea Daniela Babi. „Doamna învăţătoare m-a înscris la un concurs folcloric zonal, unde am luat prima dată contact cu scena. În urma acelui concurs am primit menţiunea I”, a povestit Raluca.
În clasa a V-a s-a înscris la Şcoala Populară de Arte din Suceava, la secţiunea canto, unde a început să studieze serios muzica. În momentul de faţă, Raluca îşi perfecţionează vocea la Palatul Copiilor, sub îndrumarea profesorului Daniel Aneculăesei. Suceveanca are o slăbiciune şi pentru dans, de aceea îşi doreşte ca pe viitor să se perfecţioneze şi în acest domeniu.

Are şapte piese proprii


Raluca a avut diferite apariţii la televiziunile locale şi naţionale, dar şi la radio, unde a interpretat melodii din repertoriul propriu. În anul 2006, a participat la concursul „Sărbătoarea de sub brazi”, care a avut loc la Suceava, în urma căruia a fost răsplătită pentru vocea sa cu premiul I. Tot în acelaşi an, Raluca a făcut parte din ansamblul „Balada”, condus de maestrul George Sârbu, ansamblu cu care a participat la diverse spectacole.


Un alt succes important l-a obţinut în anul 2008, când a participat la manifestarea „Toamna Bobocilor”, ediţia a VI-a, care a avut loc la Bistriţa Năsăud. Aici a obţinut diploma pentru cel mai bun artist. „Fiecare premiu contează pentru mine, sunt mândră când văd că lumea mă apreciază pentru ceea ce sunt şi ceea ce fac”. Anul acesta a participat la Festivalul Concurs Interjudeţean de Folclor intitulat „Costică Matei - Creangă” desfăşurat la Roman. A concurat cu 21 de persoane, iar în final a reuşit să obţină premiul al III-lea.

Îşi „asortează“
vocea cu ţinuta


Pe scenă port mereu costum popular autentic, pe care mama mea l-a procurat din satele apropiate. Eu cred că şi aspectul fizic contează foarte mult, mai ales atunci când te afli pe scenă, în faţa a sute de oameni”, a spus Raluca. În spectacole reuşeşte să-şi stăpânească foarte bine emoţiile. „Înainte de a intra pe scenă am emoţii, dar odată ajunsă acolo toate se pierd, şi publicul mă ajută întotdeauna”, a mărturisit artista.


Pentru a-şi menţine vocea în formă, repetă cel mai mult acasă, dar o dată pe săptămână se perfecţionează la Palatul Copiilor, timp de două ore. Părinţii sunt foarte mândri şi mereu îi sunt alături: „Noi o sprijinim şi o susţinem foarte mult, suntem foarte bucuroşi pentru că este conştiincioasă şi are voinţă”, a spus mama artistei.

Întrebări şi răspunsuri

Vei continua pe acest drum?
R.G.: Mi-ar plăcea să am o carieră în muzică, să ajung ca doamna Sofia Vicoveanca pe care o admir foarte mult, dar mi-aş dori să fac şi altceva în viaţă în afară de muzică. Încă nu ştiu pe ce anume să mă bazez, dar am timp să mă gândesc la toate.
Ce gen de muzicâ îţi place să cânţi în afară de populară?
R.G.: Îmi place să cânt aproapte toate genurile de muzică. Am o voce frumoasă şi ar fi păcat să nu mai fredonez şi alt tip de melodii.


Ce-i place
Nu refuză niciodată o ieşire la cumpărături, o pizza sau o îngheţată. „Chiar dacă unii copii nu îndrăgesc şcoala, mie îmi place foarte mult matematica, în special algebra, şi gramatica limbii române”, a spus Raluca.

Profil

Născuta
6 noiembrie 1996, Suceava
Educaţie
Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”
Experienţă
cântă din clasa a IV-a
Familie
locuieşte cu părinţii

Ce nu-i place
Nu suportă insectele. „Oamenii aroganţi mă deranjează, şi nu-mi place atunci când sunt certată pentru ceva. Ca orice copil, urăsc să mă trezesc dimineaţă, dar nu am ce face”, spune tânăra.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite