Viaţa tinerilor suceveni s-a mutat în mediul online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii bloggeri au ales să-şi promoveze propriile creaţii, în timp ce alţii vânează doar banii care le pot veni din reclame.

Indiferent de vârstă, sucevenii postează pe internet diferite imagini din viaţa lor, împărtăşind astfel cu ceilalţi bucuria şi tristeţea, învăţăminte şi idei. Având în vedere că pe net sunt zeci de site-uri ce găzduiesc bloguri în mod gratuit, aproximativ 70% din suceveni deţin un blog. „Cred că în ziua de azi mai toată lumea are blog. E uşor, e gratis şi în acest mod arăţi lumii cine eşti“, a declarat Elena Danciu , studentă.


Afacere de 100 de lei pe lună


Atunci când vine vorba despre motivul înfiinţării unui blog, tinerii au justificări diferite. Totul se face în funcţie de vârstă, studii şi dorinţa fiecăruia de a fi cât mai original. „Blogul reprezintă exteriorizare. Pe blog pot posta tot ce îmi trece prin cap, fără a-mi fi teamă că cineva ar putea comenta“, a declarat Mihaela Apostolache, elevă. De cele mai multe ori, postările sunt legate de întâmplările din viaţa personală, de ultimele ştiri sau promovează ceva. „Prin acest blog arăt lumii cine sunt şi ce pot. În plus, în acest mod primesc diverse comentarii, ceea ce mă ajută să devin mai bună în ceea ce fac“, a declarat Loredana Curecheriu, posesoarea unui blog de fotografie.


Blogul nu reprezintă însă numai un mod de a ieşi în evidenţă. În funcţie de numărul de afişări înregistrat de site-ul respectiv, tinerii pot scoate şi bani. Cu cât sunt mai multe afişări, cu atât creşte posibilitatea apariţiei unei firme ce doreşte să-şi facă reclamă pe site-ul respectiv. „Datorită site-ului, câştig minimum 100 de lei pe lună din reclame. Având în vedere că stau câte 30 minute pe zi să lucrez la el consider că e o afacere bună“,  a declarat Laurenţiu Aramă, liceean. Dacă tinerii suceveni îmbrăţişează moda blogurilor, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre părinţii acestora, în special ai minorilor sub 16 ani.


Internetul, armă cu două tăişuri


„Când mă uit pe net mă trec fiorii. Copiii ştiu doar să se afişeze în poze indecente şi să se destrăbăleze“, a declarat Raluca Eftimie, contabilă. Psihologii suţin că blogurile sunt bune, dar cu o condiţie. „Acestea ajută la descoperirea identităţii proprii a persoanei şi la dezvoltarea imaginaţiei şi a inteligenţei. Pe de altă parte însă, în funcţie de timpul petrecut pe internet, acesta devine nociv deoarece îi reţine pe tineri de la interacţiunile reale, din viaţa cotidiană“, a declarat Mariana Pop, psiholog.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite