Viaţă de coşmar pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârstnicii sunt îngroziţi că reducerea de 15% a pensiilor, anunţată de la 1 iunie îi va lăsa fără bani de medicamente. Această categorie de persoane este cea mai afectată de măsurile anticriză propuse de Guvern, deoarece au venituri foarte mici.

Anunţul preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia de la 1 iunie se vor reduce salariile bugetarilor cu 25% şi pensiile cu 15%, i-a îngrozit pe suceveni. Aceştia se plâng că nu le ajungeau banii nici din salariul actual, darmite din cel redus cu un sfert. „Nu ştiu cu ce voi mai trăi. Nu voi mai avea cu ce să plătesc ratele, să-mi ţin copiii la şcoală şi să cumpăr de mâncare. E bătaie de joc“, a spus Raluca Dragomir, profesoară.


La limita existenţei


Teama sa a survenit după ce a făcut calculele. Salariul actual este de 1.000 de lei, dar de la 1 iunie va lua în mână doar 750 de lei, bani insuficienţi ca să se întreţină sau să cumpere cărţi pentru şcoală. Într-o situaţie similară se află şi funcţionarii din Suceava.


„După 25 de ani de muncă trebuia să am 2.800 de lei salariu. Anul trecut mi-au tăiat sporurile de am ajuns la doar 1.700 de lei, iar acum îmi vor mai rămâne doar 1.300 de lei. Ratele ajung la 500 de lei, am doi copii în şcoala primară, soţul nu lucrează. Cu ce o să mai trăim?“, a declarat Iuliana M., contabilă. Afectaţi de micşorarea salariilor vor fi şi reprezentanţii oamenilor legii, chiar dacă nu o recunosc direct. „Ne vom descurca la fel ca şi până acum. Fiecare se va descurca aşa cum va putea deoarece e o perioadă grea“, a declarat diplomat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.


Pensia dată pe pastile


Şi pensionarii, al căror venit va fi redus cu 15% sunt îngroziţi de reducerile anunţate. „Ne mai rămâne doar să murim ca să scăpăm de bătaia asta de joc. Am o pensie de 700 de lei din care 500 se duc pe medicamente. Ce vor să-mi mai ia? Viaţa?“, a răbufnit Gheorghe Răboschi, pensionar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite