Vezi aici ce locuri de muncă vacante sunt în județ și în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi şomeri, puţine locuri de muncă
Mulţi şomeri, puţine locuri de muncă

Agenția Județean de Ocuparea Forței de Muncă Suceava a anunțat pentru această săptămână 49 de locuri de muncă vacante la nivelul județului Suceava.

Sucevenii care sunt în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție până pe 23 februarie 49 de locuri de muncă aproape în toate domeniile de activitate. Angajatorii caută tehnicieni silvici pentru exploatare, ingineri IT, vanzatori, sudori, soferi pentru autocamioane, paznici de vânătoare, agenți de vânzări, muncitori necalificați și nu numai.

Cei care vor să plece în străinătate au la dispoziție 20 de posturi de drujbiști în Austria pentru un salariu de 1.300 euro/lună. Termenul de aplicare este 1 martie. De asemenea, o firmă din Praga caută să angajeze 30 de sudori de piese de oțel pentru un salariu brut pe lună cuprins între 900 si 1.100 euro. Cei care au absolvit studii superioare cu master ca inginer electrician și au experiență în Siemens SIVACON S8 și bune cunoștinte tehnice în limba engleză pot aplica pentru cele 5 posturi de inginer electrician disponibile în Norvegia.

Statistica şomajului înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie 2012, evidenţiază o rată a şomajului de 4,89%, valoare ce depăşeşte cu 0,26% cifra înregistrată luna trecută, cu 0,29% mai mica decât în ianuarie 2011 şi care continuă să plasează judeţul nostru sub rata medie a şomajului pe ţară (5,26%). În baza de date figurează 12590 persoane, cifra bărbaţilor şomeri depăşind cu 1588 cifra femeilor şomere  înregistrate în evidenţele agenţiei ( 5501 persoane).

Doar 32 de locuri de muncă vacante disponibile pentru suceveni

Absolvenţii înregistraţi în evidenţele agenţiei sunt cu 293 de persoane mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, persoanele cu studii superioare din evidenţele noastre având o pondere de 8% din totalul şomerilor, persoanele absolvente de liceu 23%, iar şomerii cu nivel de studii primar şi gimnazial 69%.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite