Vatra Dornei, lovită de ape a şasea oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii staţiunii au fost din nou inundaţi de torentele venite de pe versanţi după o ploaie de jumătate de oră. 13 case şi 20 de curţi au fost atacate de apele furioase de pe munte înainte ca zidurile să se fi uscat după ultimul potop.

După o ploaie torenţială de o jumătate de oră, staţiunea montană Vatra Dornei a fost acoperită de apele venite de pe versanţi. Luni noapte,  13 case şi 20 de curţi au fost inundate, pentru a şasea oară în această vară.

Familia Pop povesteşte că nu se aşteptau să-i lovească dezastrul. Este pentru a doua oară în ultima săptămână când casa le este inundată. Paraschiva (66 de ani) şi Florea (71 de ani) Pop spun că nu au mai văzut până acum atâta apă în curtea lor. Pereţii casei sunt îmbibaţi, iar de sub fundaţie apa izvorăşte în continuare.

„A plouat torenţial şi toată apa de pe versanţi a intrat la noi. În zonă sunt canale de scurgere, dar sunt înfundate. La noi e o mare problemă cu reţeaua de canalizare. Apa nu a avut unde se scurge“, ne-a spus Florea Pop.

Oamenii susţin că în câteva minute curtea, casa şi  toate anexele, care abia apucaseră să se usuce, au căzut din nou pradă apelor. Deşi pompierii au intervenit cu motopompe încă de luni noapte, nu au reuşit să reducă nivelul apei, care este şi acum de jumătate de metru. 

Pompierii, o noapte şi o zi la scos apa

„A plouat jumătate de oră şi a căzut gheaţă mare cât măslinele. Am ieşit din casă, noaptea, desculţ, şi am scos prima dată animalele din grajd. După ce le-am dus la un vecin, ne-am întors în curte şi am vrut să scoatem apa cu o motopompă. Era de un metru. Ploua aşa de tare că la un moment dat nu se mai vedea nici pompa“, ne-a povestit Paraschiva Pop. Localnicii afectaţi au chemat în ajutor pompierii, care au lucrat de luni seară în schimburi pentru a scoate apa din gospodării.

„Muncim de luni. Au venit şi colegi de la Câmpulung în ajutor şi tot mai avem treabă. A plouat mult şi apa pe străzi şi în curţi era de un metru“, ne-a spus ieri după-amiază Marian Haralambie, pompier al detaşamentului din Vatra Dornei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite