Vatra Dornei, în beznă de câteva nopţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Vatra Dornei explică de ce oraşul este în beznă
Primarul din Vatra Dornei explică de ce oraşul este în beznă

Iluminatul public din Vatra Dornei a fost sistat acum câteva zile, iar locuitorii oraşului trăiesc un adevărat coşmar.

Reprezentanţii E.ON Energie România spun că au luat decizia de a întrerupe furnizarea energiei electrice la cererea Luxten Lighting Company SA Bucureşti, firmă cu care Primăria Vatra Dornei avea contract încă din vara anului 2003. Ca urmare a datoriilor acumulate de reprezentanţii administraţiei dornene, care însumează aproape 1,2 milioane de lei, Luxten a rupt contractul, iar consecinţa a fost aceea că începând de luni seară nu mai arde niciun bec din reţeaua de iluminat stradal.

Ioan Moraru, primarul din Vatra Dornei, a recunoscut că s-au primit mai multe notificări din partea Luxten prin care instituţia era înştiinţată de sistarea energiei electrice începând cu ziua de 20 februarie. „Vom încerca să facem un contract direct cu E.ON, dar asta cere documente şi timp", a fost justificarea edilului.

Lucrările la modernizarea iluminatului public din Suceava, aproape de finalizare. Vezi cât au costat

Între timp, locuitorii din Vatra Dornei spun că trăiesc cu teama că vor fi călcaţi de hoţi sau că vor fi atacaţi pe stradă. Conducerea Poliţiei din localitate spune însă că, deocamdată, situaţia este sub control, iar siguranţa cetăţenilor nu este ameninţată.

„Împreună cu colegii de la Jandarmerie am asigurat patrule suplimentare şi mergem atât în zonele periferice, cât şi în centru sau în cele două gări ale oraşului", a anunţat comisarul şef Dorel Aiacoboae, şeful Poliţiei Vatra Dornei.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din oraş

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite