Vânătoare de copii pentru grădiniţă la mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii instituţiilor s-au bătut în oferte ca să atragă cât mai mulţi prichindei în grădiniţele lor, pentru a creşte bugetul alocat de la stat şi pentru a avea bani de salarii.

19 grădiniţe de stat şi două private şi-au prezentat ieri oferta la Târgul Educaţional de la Iulius Mall pentru grupa mică din anul şcolar 2010-2011. Educatorii s-au bătut în programe opţionale pentru prichindei, începând de la artă populară până la educaţie religioasă şi iniţiere informatică.

Cea mai mare grădiniţă cu program prelungit oferă lecţii dans modern cu instructor, ore de şah, ore de ştiinţă şi de muzică.  Aici copii învaţă să cânte la un instrument sub îndrumarea unui artist din cadrul Ansamblului „Ciprian Porumbescu“.

Caută unităţi cu program prelungit

„Majoritatea părinţilor nu mai caută dansuri populare şi tradiţionale, ci mai degrabă activităţi moderne, precum calculatorul sau limbile străine“, a spus Iuliana Alexa, organizator al târgului de oferte. Mulţi dintre părinţii prezenţi ieri la mall s-au interesat de oferta grădiniţelor cu program prelungit, unde copiii pot beneficia de masă şi de săli de dormit.

„Mă gândeam să înscriu copilul la o grădiniţă cu program prelungit pentru că lucrăm amândoi şi nu avem destul timp să stăm cu el. Acolo este cea mai mare bătaie pe locuri şi de obicei găseşti foarte greu în cartierele unde este câte una“, a declarat Maria Costan, mămică.

Cea mai mare grădiniţă cu program prelungit  din judeţ este „Prichindel“, care dispune de 380 de locuri. Instituţiile prezente la târg, împreună, pun la dispoziţie aproximativ 2.200 de locuri pentru copiii suceveni. Dintre acestea, mai bine de un sfert sunt destinate grupelor mici.

„Numărul exact de locuri disponibile se va afla după prima sesiune de înscrieri în funcţie de câţi copii pleacă la şcoală sau îşi schimbă domiciliul. În unele grădiniţe în care nu se vor ocupa locurile, înscrierile durează pe tot parcursul anului“, a explicat Iuliana Alexa.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite