Suceava: Valutistul jefuit a murit la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Valutistul jefuit a murit la spital
Suceava: Valutistul jefuit a murit la spital

Cadrele medicale se aşteptau la acest deznodământ din cauza leziunilor severe suferite de pacient. Suspecţii arestaţi preventiv în acest caz sunt anchetaţi.

Constantin Căjvăneanu, patronul casei de schimb valutar bătut şi jefuit în urmă cu 20 de zile în plin centrul Sucevei, a murit în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava. „Pacientul a decedat în urma unui stop-cardiac. Starea sa de sănătate se agravase în ultima săptămână, din cauza leziunilor cerebrale care s-au extins“, a declarat Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Era în comă de gradul 4


Medicii care l-au îngrijit spun că era doar o chestiune de timp până când omul de afaceri în vârstă de doar 36 de ani să plece în lumea celor drepţi. Rudele lui Căjvăneanu au fost înştiinţate încă de acum câteva zile că pacientul se află în comă de gradul 4, „un termen medical incompatibil cu supravieţuirea“, potrivit lui Brădăţan.


Deşi în decursul celor trei săptămâni cât a fost internat la Spitalul Judeţean, omul de afaceri a dat semne de revenire, medicii au declarat că mişcările pe care le-a făcut au fost doar reflexe inconştiente, fără a fi în coordonare cu creierul. În seara zilei de 20 iulie, două persoane l-au lovit în cap cu o bâtă pe Cristian Căjvăneanu şi i-au furat 400.000 de lei.
Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani au fost arestate preventiv în „cazul Căjvăneanu“, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave. Este vorba despre Dan Platoc şi Constantin Lungu din Suceava, Vasile Crasi (Ipoteşti), Gheorghe Anton şi Iulian Spatariu (Adâncata). Pe numele unui alt suspect în acest caz, Alin Novac, de 24 de ani, din comuna Dumbrăveni, a fost emis mandat de arestare în lipsă.


Tâlharii se acuză reciproc

Suspecţii jafului se acuză reciproc în cursul anchetei aflate în desfăşurare din cauza unei sume de bani pe care unul dintre presupuşii atacatori ar fi ascuns-o de restul grupului. Vasile Crasi susţine că Gheorghe Viorel Anton, zis „Legionarul”, ar fi singurul vinovat, în timp ce Anton îl prezintă pe Dan Platoc ca şef al grupării.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite