Valentin Popa este oficial noul rector al USV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Popa este noul rector al USV
Valentin Popa este noul rector al USV

Chiar dacă ordinul ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, semnat pe 16 februarie şi trimis prin fax la USV o zi mai târziu, în plin proces electoral, a bulversat toate procedurile, oficial profesorul Valentin Popa a câștigat alegerile.

Profesorul Valentin Popa a obținut, potrivit USV, 182 de voturi, în timp ce profesorul Aurel Burciu, 163. Din cei 381 de electori, doar 353 și-au exprimat votul, opt dintre acestea fiind anulate.

Astăzi se pot depune contestații, iar pe 28 februarie noul Senat se va aduna şi își va alege preşedintele, tot în aceeași zi să fie validate și rezultatele alegerilor pentru funcția de rector de către Senatul nou al USV. Pe 1 martie raportul final privind alegerile structurilor de conducere şi alegerea rectorului va fi trimis la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în vederea confirmării rectorului desemnat în urma alegerilor.

USV prelungește perioada de înscrieri la licență și master pentru șapte facultăți

Potrivit planului său managerial, Valentin Popa își dorește de la acest mandat restabilirea poziției corecte a USV în cadrul sistemului de învățământ superior național, adică obținerea categoriei B - universitate de educație și cercetare științifică, motivarea și valorizarea resursei umane existente în USV și identificarea și dezvoltarea unor surse noi de finanțare, realizarea unui buget care să acopere nevoile.

"În viziunea mea trebuie să reanalizăm serios modul în care tratăm nevoile studenților, cerințele pieței muncii și, implicit, instruirea și modul în care acordam la final de program diplomele de absolvire. Este nevoie de un dialog continuu cu absolvenții noștri și cu angajatorii lor, cu studenții și cu familiile lor, cu elevii și cu colegii noștri din mediul preuniversitar, astfel încât să înțelegem cât mai bine nevoile și așteptările lor", subscrie Valentin Popa.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite