Urmărire ca-n filme cu focuri de armă pe străzile din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Urmăritul, un tânăr vitezoman din Suceava, fără permis de conducere. După mai multe ore de urmărire poliţiştii nu au reuşit să dea de urma vitezomanului.

Aventura a început ieri, în jurul orei 17.00, când un echipaj de poliţie echipat cu radar a surprins o maşină ce circula cu viteză peste limita legală admisă pe Bulevardul Calea Unirii, prin zona Grupului Şcolar Nr. 2. Un poliţist din alt echipaj care acţiona la oprire, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă şoferul şi-a continuat drumul, mărind viteza. "S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, însă acesta a fost pierdut în trafic", au spus reprezentanţii IPJ Suceava.

Chiar dacă nu au reuşit să îl oprească, poliţiştii l-au recunoscut pe vitezoman, ca fiind Alexandru P., de 24 ani, din municipiul Suceava, care este cercetat de către polițiștii Biroului Rutier Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a  unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. Aceste aspecte au fost comunicate tuturor patrulelor de poliţie de pe raza municipiului Suceava.

Ulterior, în jurul orei 20.00, autoturismul a fost identificat din nou în trafic pe strada Calea Unirii şi s-a procedat din nou la urmărirea acestuia, echipajul de poliţie având în funcţiune semnale luminoase şi acustice. Pentru evitarea unui evenimente rutier soldat cu consecințe grave, s-a solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliţie care a blocat sensul de mers Burdujeni – Centru.

"La apariţia autoturismului urmărit, un poliţist a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, iar agentul de poliţie a făcut uz de armă, trăgând un foc de avertisment în plan vertical şi apoi 3 focuri către pneurile autovehiculului, însă acesta şi-a continuat deplasarea", au mai spus reprezentanţii IPJ Suceava.

În urma măsurilor întreprinse, în jurul orei 21.20, autoturismul a fost identificat pe strada Narciselor, iar în prezenţa părinţilor lui Alexandru P., care au deschis autoturismul, s-a efectuat cercetarea vehiculului.  Autoturismul a fost imobilizat la sediul I.P.J. Suceava.         

"Cercetările  sunt  continuate în vederea identificării lui P.Alexandru, faţă de care se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de <conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere>, urmând să se dispună procedural", explică reprezentanţii IPJ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite