Universitatea Suceava, de categoria A şi B în trei sferturi din domeniile de studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava
Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava

12.000 de studenţi din toate ciclurile de studii au început astăzi noul an universitar la Suceava. 2011 - 2012 este şi primul an universitar în care studenţii vor putea şti cât de performant este sistemul în care învaţă.

Ministerul Educaţiei a împărţit în cinci categorii valorice programele oferite de universităţi: de la A- cel mai bun, la F- cel mai slab.

Universitatea „Ştefan cel Mare“  Suceava se află în topul clasamentelor cu domeniile Ingineria produselor alimentare,  Inginerie electrică şi energetică, Finanţe şi Relaţii economice internaţionale.

La coada clasamentului, în categoria E, se află domeniile Ştiinţe ale mediului,  Ingineria mediului, Asistenţa socială, Economia, Cibernetica, statistica şi informatica electronică alături de Filozofie.

„Aceste programe de studii sunt noi, numai de câţiva ani, iar clasamentul a fost făcut în funcţie de producţia ştiinţifică. După ce au fost evaluaţi jandarmii, poliţiştii, poliţiştii de frontieră, acum a venit rândul şi învăţământului. Câţiva se ocupă numai de evaluarea tuturor celorlalţi“, ne-a spus Adrian Graur, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare“ Suceava.

Noua clasificare a Universităţii Suceava îi asigură finanţare doar pentru programe de licenţă

Potrivit reprezentanţilor universităţii trei sferturi dintre domenii se află în categoriile A şi B. „Acest clasament arată mai bine decât clasificările unde am fost clasaţi în categoria cea mai slabă. Se vede că clasificarea a fost făcută pe picior“, a mai spus rectorul USV.

În categoria B se află Geografia, Ingineria electronică şi telecomunicaţiile, Agronomia, Horticultura, Silvicultura, Ingeneria forestieră, Ingineria şi managementul, Ştiinţele administrative, Ştiinţele politice, Contabilitatea, Managementul şi Filologia.

Vezi aici care sunt cele mai bune şi cele mai slabe universităţi în funcţie de programele de studiu!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite