Suceava: 1.500 de locuri neocupate la Universitatea Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: 1.500 de locuri neocupate la Universitatea Suceava
Suceava: 1.500 de locuri neocupate la Universitatea Suceava

În lipsa banilor, puţini tineri au ales să urmeze o facultate în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava. La sesiunea de înscrieri din vară, circa 580 de locuri la

În lipsa banilor, puţini tineri au ales să urmeze o facultate în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava. La sesiunea de înscrieri din vară, circa 580 de locuri la departamentul „învăţământ de zi“ au rămas neocupate.


O situaţie asemănătoare se înregistrează şi în cadrul departamentului „învăţământ la distanţă“, unde mai sunt disponbibile peste 70 de locuri. În urma sesiunii din vară, în cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară au rămas doar patru locuri libere.


La polul opus, la Facultatea de Istorie şi Geografie peste jumătate dintre locurile scoase la concurs în vară au rămas neocupate. Pentru cele 521 de locuri existente au fost inmatriculaţi 236 de candidaţi. La Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei sunt libere 64 locuri, la Litere 59, la Inginerie Electrică 89, la Inginerie Mecanică sunt 45 de locuri vacante, iar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport au  rămas neocupate alte 37 de locuri. La studii postuniversitare ar mai fi disponibile încă 1.000 de locuri.


Confruntaţi cu lipsa studenţilor, şefii universităţii spun că vor merge înainte. „Nu va fi nicio problemă, dacă timp de un an universitatea va funcţiona fără căteva grupe“, a declarat Aurel Burciu, prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare“. Pentru ca cele peste 1.500 de locuri încă libere să fie ocupate, de astăzi şi până pe 18 septembrie are loc sesiunea de toamnă de înscrieri.


Proaspeţii absolvenţi de liceu care nu au reuşit să se înscrie până acum au toate şansele să devină studenţi.„În câteva zile voi merge să mă înscriu la master. În timpul sesiunii din vară nu am avut cum să mă înscriu deoarece nu aveam toate actele. M-am hotărât ce doresc să studiez. Sper ca pe viitor să-mi fie de folos“, a spus Claudia Marcu, proaspătă absolventă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite