Un vânător sucevean şi-a împuşcat fratele în umăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Starea tânărului împuşcat cu arma de vânătoare este stabilă. Foto arhivă
Starea tânărului împuşcat cu arma de vânătoare este stabilă. Foto arhivă

Potrivit medicilor, starea tânărului din Stulpicani este stabilă, după ce acesta a fost operat în cursul nopţii. Cei doi fraţi au fost la o vânătoare de mistreţi, pe fondul de vânătoare Negrileasa. Arma s-a descărcat accidental în momentul în care vânătorul a coborât din maşină.

În cursul nopţii trecute, la ora 01.15, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a ajuns un tânăr de 28 de ani, din Stulpicani, care prezenta o rană la umărul stâng. Silviu Gabriel P. s-a ales cu umărul împuşcat în cursul zilei de ieri, în timp ce se afla la vânătoare împreună cu fratele său.

Doi fraţi, din care unul este vânător, s-au jucat cu o armă, care s-a descărcat accidental pentru că nu era asigurată. Starea tânărului este stabilă, a fost operat şi va avea nevoie de câteva săptămâni pentru recuperarea articulaţiei la umărul rănit. Dacă glonţul pătrundea în plămân, era mult mai grav“, a declarat Tiberiu Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava.

Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată despre tânărul care a fost rănit accidental prin împuşcare la o partidă de vânătoare de mistreţi puţin după miezul nopţii. Aceştia au stabilit că tânărul împuşcat i-a însoţit pe fratele său, Marian P., de 34 ani, şi pe Ştefan C. la o partidă de vânătoare de mistreţi, pe fondul de vânătoare Negrileasa, în baza unei autorizaţii emisă în 09.09.2011.

Ajunşi în fondul de vânătoare, au oprit maşina pentru a verifica prezenţa exemplarelor de mistreţ într-o livadă din apropierea fostei uzine de preparare Tarniţa. Marian P. a coborât cu arma de vânătoare în mână, moment în care aceasta s-a descărcat accidental şi l-a rănit pe fratele său, Gavril P., în zona umărului stâng. Arma deţinută legal, precum şi tubul cartuş, au fost predate poliției de Marian P., iar autorizaţia de vânătoare în original a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii împrejurărilor producerii incidentului“, a precizat Bogdana Crăciun, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite