Mândrilă a mai încercat să omoare o femeie cu probleme psihice acum 10 ani UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele trecute, bărbatul din judeţul Suceava a înjunghiat trei femei în Timişoara. Aurel Mândrilă are 33 de ani şi în urmă cu doar câteva luni ieşise din Penitenciarul Botoşani, unde ispăşise o pedeapsă de 10 ani şi şase luni pentru o tentativă de omor comisă în Suceava.

UPDATE ora 14.20 Aurel Mândrilă este un recidivist bine cunoscut în Suceava, dar mai ales în oraşul natal, Broşteni. În urmă cu 10 ani, bărbatul a mai încercat să omoare şi să violeze o femeie din Neamţ, bolnavă psihic. Elena Dochiţa, în vârstă de 41 de ani atunci, era venită la o familie din satul Neagra, oraşul Broşteni, unde ajuta la treburile gospodăreşti.

Aici l-a cunoscut şi pe Mândrilă, care şi el la rândul său muncea din când în când pentru familia Herman. Tragedia s-a petrecut pe 11 mai 2001 când Mândrilă a încercat să o violeze şi a lovit-o pe femeie cu toporul în cap încercând să o ucidă.

Femeia a suferit atunci un traumatisc cranio-cerebral şi a rămas cu o infirmitate. Cu toate acestea, nicio rudă de-a femeii nu a cerut despăgubiri materiale.

Potrivit judecătorilor Tribunalului Suceava, bărbatul a fost arestat preventiv a doua zi de la producerea incidentului, cercetat în stare de arest, judecat şi condamnat la 10 ani de închisoare. După mai bine de nouă ani de detenţie, pe 28 decembrie 2010, Judecătoria Botoşani l-a eliberat.

Aurel Mândrilă s-a născut în localitatea Broşteni din judeţul Suceava. El provine dintr-o familie cu probleme. Tatăl său, al cărui nume îl poartă, era la fel de violent ca şi el. Răutatea i se trăgea şi de la faptul că lui îi lipsea o mână. „I se spunea ciungul", şi-au amintit localnicii.

După ce bărbatul a murit, soţia sa, Maria, şi-a internat copiii în centre de plasament, s-a mutat în localitatea Broşteni din judeţul Mehedinţi şi s-a pocăit. „Nu mai are nicio rudă aici în localitate", au precizat reprezentanţii IPJ Suceava.

Unii dintre fraţii lui Aurel Mândrilă, printre care se numără şi surorile Lucreţia şi Ramona, sunt şi acum în cămine, însă toţi au probleme, fiind extrem de violenţi. Un frate de-ai lui Aurel Mândrilă, Petrică, este acum în închisoare pentru că a pornit un incendiu. „Au fost mai mulţi copii acasă, dar nu mai ştiu exact câţi. Erau vreo şase sau şapte. Dar toţi aveau probleme", au declarat reprezentanţii Primăriei Broşteni.

Aurel Mândrilă fusese închis în anul 2001 pentru că lovise cu toporul în cap o femeie şi a fost eliberat pe 28 decembrie 2010.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite