Un sucevean a sechestrat şi ameninţat cu arma doi călugări din Neamţ care veniseră să-l convingă să se lase de băut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Rotaru, din Suceava, a fost arestat ieri pentru că a sechestrat-o în garaj pe soţia sa, pe vecina lor şi pe doi călugări veniţi de la o mănăstire din judeţul Neamţ pentru a-l convinge să renunţe la băutură.

În cursul zilei de ieri, Judecătoria Suceava a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 zile a lui Sorin Rotaru, de 47 ani, din municipiul Suceava, pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal şi folosirea fără drept a unei arme de foc neletală.

Vineri seară, în jurul orei 21.30, poliţiştii sucvenei au fost anunţaţi că într-un garaj situat la demisolul unui bloc de pe strada Mărăşeşti, din municipiul Suceava, cineva a tras trei focuri de armă, iar în interior sunt sechestrate persoane.

La faţa locului, garajul a fost găsit închis, iar în interior un bărbat violent profera injurii şi  ameninţări. După mai multe somaţii ale poliţiştilor, a fost identificat şi imobilizat Sorin R., de 47 ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Asupra sa a fost găsit un pistol cu gaze şi un încărcător cu şase cartuşe, deţinute legal”, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Persoanele sechestrate erau soţia lui Sorin Rotaru, Maria, de 46 de ani, vecina acestuia, Marinela B., de 47 ani, şi doi călugări de la o mănăstire din comuna Brusturi, judeţul Neamţ, Iacob S., de 51 ani, şi Vasile N., de 76 ani. Se pare că monahii din Piatra Neamţ au fost chemaţi la Suceava de cele două femei pentru a-l convinge pe Sorin Rotaru să renunţe la băutură, el fiind cunoscut ca un consumator înrăit de băuturi alcoolice.    

Aceştia erau speriaţi şi au declarat faptul că au fost ţinuţi cu forţa în garaj începând cu ora 20.30 şi ameninţaţi cu pistolul. Au precizat, de asemenea, că acesta a agresat-o pe soţia sa şi a tras trei focuri de armă în podeaua garajului”, a adăugat Gabriel Panţiru.

Poliţiştii au ridicat pistolul în cauză, cu încărcătorul aferent, şi trei tuburi de cartuş pentru muniţie cu gaz, care vor fi examinate în condiţii de laborator.

În cauză s-a început urmărirea penală faţă de Sorin Rotaru, luându-se măsura reţinerii, pe bază de ordonanţă, a învinuitului, care se află în arestul IPJ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite