Un primar din Suceava, găsit în conflict de interese de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Săvel Botezatu este acuzat că a semnat mai multe facturi prin care a avizat plata sumei de 21.388 de lei către SC Udeşteana SRL, societate la care este acţionar unic, iar soţia sa, Elena Botezatu, deţine funcţia de administrator.

Reprezentanţii ANI au anunţat că vor sesiza şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru a începe urmărirea penală cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.

În cazul lui Săvel Botezatu s-au cerut şi măsuri complementare, respectiv eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului.

De cealaltă parte, Săvel Botezatu recunoaşte că a cumpărat produse de la firma la care este acţionar, dar spune că totul s-a făcut legal, fără încălcarea nici unei norme.

Primarul din Udeşti spune că totul este o acţiune politică şi este convins că va avea câştig de cauză în instanţele de judecată.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Suceava despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite