Un nou zăcământ de gaze naturale descoperit în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 56 de milioane de metri cubi de gaze  naturale vor fi extraşi din zăcământul de la Climăuţi, comuna Muşeniţa.

Compania britanică „Australian Oil and Gas” a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă că în localitatea Climăuţi, comuna Muşeniţa, a fost descoperit un nou zăcământ de gaze naturale. Potrivit aceleaşi surse zăcământul are o capcaitate de 56,6 milioane de metri cubi de rezerve recuperabile.

„Rezervorul în care sunt înmagazinate aproximativ două miliarde de picioare cubice de zăcăminte va majora producţia companiei cu 18% pe perioada de viaţă estimată de şapte ani”, se arată în comunicatul oficial. Compania a mai anunţat că în următoarele săptămâni vor fi efectuate teste de flux, după ce o parte din echipamente vor fi aduse de la Voitinel 1, iar puţul va fi legat de centrala de gaze din Bilca. Începerea producţiei este aproximată pentru sfârşitul acestui an. 

„Australian Oil and Gas” deţine 50% din blocul de gaze naturale din Suceava, fiind prezentă pe teritoriul judeţului încă din 2002. Conform aceleaşi surse, compania de gaze naturale şi petrol este pe locul patru la nivel naţional de producţie. La patru ani de la venirea în România , reprezentanţii firmei au amenajat o capacitate de producţie a gazelor naturale în comuna Frătăuţii Noi. Următoarele zone vizate de acest magnat este Rădăuţiul şi Putna.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite