Intercity zilnic pe ruta Vatra Dornei-Suceava-Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenul care circula până acum doar la sfârşit de săptămână, va ajunge în capitala Moldovei zilnic.

Trenul de persoane cu regim de Intercity care face legătura între Vatra Dornei şi Iaşi circulă zilnic, începând de ieri şi până la sfârşitul lunii septembrie. Motivul este deschiderea sezonului estival, care presupune un flux mărit de turişti spre zona Moldovei.

Până acum, garnitura circula doar în weekend (vineri, sâmbătă şi duminică) şi era în ajutorul studenţilor care învaţă în Iaşi şi Suceava. Trenul pleacă din Vatra Dornei-Băi la ora 16.34, trece prin Gara Burdujeni din Suceava la ora 19.03 şi ajunge la Iaşi la ora 20.55. Retur, trenul porneşte la ora 8.17 din Iaşi, trece prin Suceava la 10.07 şi ajunge la ora 12.36 în Vatra Dornei Băi.

Pe această rută mai circulă patru trenuri accelerate, însă avantajul noii garnituri este acela că opreşte în mult mai puţine staţii, ceea ce presupune un timp de călătorie mai scurt. „Fac sub două ore de la Suceava la Iaşi deoarece trenul nu opreşte decât la Paşcani. La celălalt tren de seară, de la ora 20.30, ajung prea târziu în Iaşi ca să mai prind vreun tramvai spre căminele studenţeşti din «Tudor Vladimirescu»“, a spus Ionela Oancea, studentă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite