Un maior îşi cere drepturile în faţa Prefecturii Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Vreau să înţeleagă toată lumea că nu vreau să incit la violenţă prin acest protest spontan, vreau doar să se facă dreptate deoarece toţi parlamentarii au contribuit la furtul avuţiei naţionale”, spune Costel Stejar.

Costel Stejar este maior în rezervă din anul 2001, când s-a pensionat în urma restructurării armatei odată cu intrarea în NATO.

Am intrat atunci la pensie deoarece mai multe posturi se desfiinţase şi nu puteam să mergem pe funcţii mai mari sau mai mici în grad. Am avut până luna trecută aproape 2.000 lei pensie şi acum am rămas doar cu 1.000 lei”, povesteşte maiorul în rezervă.

Costel Stejar a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri din Braşov în perioada 1979 -1982, iar apoi a fost detaşat la Aeroportul Giarmata din Timişoara, Specialitatea Artilerie Antiaeriană şi Rachete, până în 2001, când a fost pensionat cu vechime integrală în muncă.

Când am văzut pensia înjumătăţită am făcut şi un mic preinfarct. A venit lumea şi mi-a dat cu apă pe faţă şi mi-am revenit”, povesteşte maiorul (r). Pentru că se simţea în forţă, a încercat să lucreze şi s-a angajat în 2008 la Transport Public Local până în decembrie 2009, când, din cauza Legii 329, a fost nevoit să aleagă între pensie şi salariu.

Vreau să înţeleagă toată lumea că nu vreau să incit la violenţă prin acest protest spontan, vreau doar să se facă dreptate deoarece toţi parlamentarii au contribuit la furtul avuţiei naţionale”, a mai spus Costel Stejar.

Întrebaţi cum comentează protestul maiorului în rezervă, reprezentanţii Prefecturii Suceava au spus că nu ştiu despre ce e vorba. “Nu ştiu ce probleme are domnul care s-a plimbat prin faţa Prefecturii, nu a venit nimeni să ne anunţe. Domnul s-a plimbat cu pancarta la gât, dar nu a încălcat nicio lege”, a explicat Angela Zarojanu, subprefectul Sucevei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite